Reacții din presa internațională, după ce Messi a sărit la gâtul unui adversar

Ultima actualizare:

Ultimul meci disputat de Argentina, joi, din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2026, a scos la iveală un Lionel Messi așa cum nu a mai fost văzut, campionul mondial reacționând agresiv la adresa unui adversar. 

Lionel Messi nu s-a lăsat intimidat deloc de Uruguay (FOTO: Getty Images)
Lionel Messi nu s-a lăsat intimidat deloc de Uruguay (FOTO: Getty Images)

„Lionel Messi a reușit să evite cartonașul roșu, după ce echipa sa a pierdut o confruntare aprinsă împotriva Uruguay și, apoi, a susținut că unii jucători tineri trebuie să-i respecte «pe cei mai cu experiență»”, a notat „Mirror”, în vreme ce Goal.com a scris că „Lionel Messi a reacționat la un gest obscen al lui Manuel Ugarte față de Rodrigo De Paul, sfătuindu-i pe jucătorii uruguayeni «să învețe respectul»”

Ce l-a declanșat pe campionul mondial

În înfrângerea suferită de țara sa în fața celor de la Uruguay, 0-2, starul argentinian aproape a sărit la bătaie, în minutul 20, când argentinianul Rodrigo De Paul şi adversarul său Mathías Olivera s-au luat la ceartă. Mai exact, după 19 minute de joc, în urma unui duel încins între argentinianul Cristian Romero și uruguayanul Maximiliano Araújo, Rodrigo De Paul început un duel personal cu Manuel Ugarte, cu care s-a împins, provocând mai departe tensiuni între Mathías Olivera și Leo Messi. 
Căpitanul campioanei mondiale nu a stat deloc pe gânduri și a intervenit imediat pentru colegii lui, ducându-se „glonț” spre Mathías Olivera, pe care l-a lovit cu cotul în piept și, apoi, a vrut să-l strângă de gât. Cu toate că seria de gesturi ar fi fost de așteptat să atragă o eliminare de pe terenul de fotbal, Leo Messi a scăpat nepedepsit. 
De altfel, în ciuda evenimentelor tensionate, la finele partidei au fost surprinse imagini în care jucătorii celor două formații se îmbrățișau și discutau amical, semn că disputa fusese depășită și lăsată deoparte. De altfel, Uruguay a pus capăt invincibilităţii de 752 de minute a portarului Emiliano Martínez la națională, care încasase ultimul gol abia în finala Cupei Mondiale din 2022.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net