Din aceste opt echipe se va alege adversara lui CFR Cluj în Conference League

Antrenorul Dan Petrescu a mai reușit o minune cu CFR Cluj. Împotriva tuturor pronosticurilor de la începutul competiției, ardelenii s-au calificat în play-off-ul întrecerii. Ei își vor afla luni adversara din drumul spre optimile Conference League.

Boateng a marcat golul calificării celor de la CFR Cluj (FOTO: Sportpictures)
Boateng a marcat golul calificării celor de la CFR Cluj (FOTO: Sportpictures)

Pentru a ieși din grupă, CFR avea nevoie de o victorie pe propriul teren, cu Ballkani, din Kosovo. Aceasta a venit fără emoții, chiar dacă tabela a arătat doar 1-0. Autorul golului calificării a fost Boateng, care a înscris în minutul 17. Scorul putea fi și mai mare dacă Deac nu rata două penalty-uri la interval de un minut unul de celălalt! În aceste condiții, calificată după trei ani în ”primăvara europeană”, CFR așteaptă cu sufletul la gură tragerea la sorți de luni. Atunci când norocul îi va scoate în cale una dintre echipele clasate pe locul 3 în Europa League. Adică una dintre următoarele formații: Lazio, Trabzonspor, Braga, Ludogoreţ, Bodo/ Glimt, AEK Larnaca, Sheriff Tiraspol şi Qarabag FK. Tragerea la sorți va avea loc la Nyon, luni, de la 15.00. Meciurile vor avea loc în a doua jumătate a lunii februarie.

CFR Cluj și-a asigurat peste 5 milioane de euro

Indiferent de ce se va întâmpla în continuare, CFR e sigură de câștigarea a peste 5 milioane de euro din parcursul european de până acum. Lucru remarcat de antrenorul Dan Petrescu după meci. ”Data trecută, în Europa League, au fost foarte mulţi bani. Acum în Conference League, iar, cred că sunt bani foarte mulţi. Bravo jucătorilor, au făcut bani pentru club. Sper să primească şi ei o primă din partea patronului. Eu nu vreau nicio primă, dacă le dă lor sunt cel mai fericit şi mă bucur, pentru că este o performanţă pentru fotbalul românesc. Vom încerca să mergem mai departe în această competiţie, indiferent de ce adversar va veni. Sunt convins că va fi unul de top, dar dacă tot am ajuns aici trebuie să încercăm. Noi vom încerca să ajungem cât mai sus, dacă am jucat de la egal la egal cu Sevilla şi după aia au câştigat Europa League, nu vrem sa ne facem de râs, dar sper că nu cădem cu nu ştiu cine, măcar să avem o şansă”, a declarat Dan Petrescu la finalul partidei, conform digisport.ro.

Pentru că au reușit să califice echipa, jucătorii vor avea și o primă specială. Conform declarației făcute pentru ”Fanatik” de președintele Cristi Balaj, fotbaliștii vor împărți între ei o primă de 300.000 de euro. Iar sumele e posibil să crească dacă ei vor avansa în competiție și banii de la UEFA vor continua să se strângă.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net