Duel de „foc” pentru CFR Cluj în Conference League: ardelenii înfruntă Lazio

Ultima actualizare:

Tragerea la sorți pentru play-off-ul în vederea optimilor Conference League i-a adus lui CFR Cluj un adversar de calibru, ardelenii urmând să se dueleze cu una dintre echipele de tradiție din Italia, Lazio.

CFR Cluj și Lazio s-au mai duelat, în sezonul 2019/2020 (FOTO: Sportpictures)
CFR Cluj și Lazio s-au mai duelat, în sezonul 2019/2020 (FOTO: Sportpictures)

Cele două partide vor avea loc pe 16 februarie la Roma și pe 23 februarie la Cluj-Napoca, când va veni echipa la care activează și Ștefan Radu. Cele două formaţii s-au mai întâlnit, în sezonul 2019/2020, al Ligii Europa - atunci, ardelenii au câștigat acasă cu 2-1, dar au pierdut cu 0-1 în Italia.
Campioana României a ajuns în această fază a competiției, după ce a încheiat pe locul secund grupa sa, în urma liderului Sivasspor. De cealaltă parte, gruparea italiană s-a clasat pe a treia poziție în grupa sa de Liga Europa și „a retrogradat” în Conference League. În primul eșalon din țara sa, Lazio se află tot pe locul trei, la opt puncte distanță de liderul Napoli, după 13 meciuri jucate. CFR Cluj „am mai avut de ales” între echipe precum Sheriff Tiraspol, Qarabağ, Trabzonspor, FK Bodø/Glimt, AEK Larnaca, Ludogoreț Razgrad sau Sporting Braga și a nimerit cu cea mai grea opțiune. Mai departe, pe 24 februarie va avea loc tragerea la sorți pentru faza optimilor de finală, iar pe 17 martie se vor decide sferturile și semifinalele Conference League.

Meciurile stabilite

Qarabağ - KAA Gent
Trabzonspor - FC Basel
Lazio Roma - CFR Cluj
FK Bodø/Glimt - Lech Poznań
Sporting Braga - AFC Fiorentina
AEK Larnaca - Dnipro-1
Sheriff Tiraspol - FK Partizan
Ludogoreț Razgrad - RSC Anderlecht

Programul Conference League

play-off pentru optimi: 16 și 23 februarie
optimi: 9 și 16 martie
sferturi: 13 și 20 aprilie
semifinale: 11 și 18 mai
finala: 7 iunie 

Câștigătoarea trofeului va lua cinci milioane de euro 

Banii puși în joc în Conference League nu sunt tocmai de lepădat: fiecare echipă calificată în grupe a primit 2,94 de milioane de euro, iar pentru victoria reușită în această fază a competiției s-au dat câte 500.000 de euro, egalul fiind „premiat” cu 166.000 de euro. Echipele care au încheiat grupele în „fotoliul” de lider au câștigat 650.000 de euro, iar cele care s-au clasat pe a doua poziție au avut câte 325.000 de euro. Calificarea în 16-imile de finală aduce încă 300.000 de euro, cea în optimi 600.000 de euro, prezența în sfeturi înseamnă un milion de euro, iar accederea în semifinale două milioane de euro. Cea care va ridica trofeul deasupra capului va primi cinci milioane de euro, în vreme ce cea de-a doua finalistă va avea trei milioane de euro. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net