Echipa lui Mario Marinică va juca în „optimile” Cupei Africii pe Națiuni

Ultima actualizare:

Antrenată de Mario Marinică, echipa statului Malawi a obţinut, în premieră, calificarea în optimile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni, competiţie găzduită de Camerun. Această reprezentativă a mai participat la CAN în 1984 şi 2010, însă nu a trecut până acum de faza grupelor.

Malawi a fost eliminată în faza a doua a preliminariilor CM 2022 (Foto: Guliver / GettyImages)
Malawi a fost eliminată în faza a doua a preliminariilor CM 2022 (Foto: Guliver / GettyImages)

Malawi a ocupat locul 3 în Grupa B a competiţiei, cu 4 puncte, după Senegal (5p) și Guineea (4p), dar înaintea reprezentatvei din Zimbabwe (3p). În faza grupelor, echipa pregătită de Marinică a pierdut (0-1) cu Guineea, a remizat cu Senegal (0-0) şi a învins Zimbabwe (2-1).

Calificarea echipei Malawi a fost favorizată de faptul că Egiptul a învins (1-0), miercuri, reprezentativa Sudanului. Învinşii au fost eliminaţi din competiţie, iar Malawi a prins un loc printre cele mai bune patru formaţii de pe locurile 3 în cele şase grupe.

La 25 ianuarie, Malawi va avea o misiune foarte dificilă în ”optimi”, unde va înfrunta formaţia Marocului, una dintre favoritele la câştigarea trofeului. În aceeași fază se vor mai disputa partidele Burkina Faso - Gabon și Senegal - Ins. Capului Verde.

Născut în 13 decembrie 1964, Mario Marinică (57 de ani) ocupă funcția de director tehnic al echipei de fotbal din Malawi. Acesta a jucat fotbal ca mijlocaș la Rocar București, Dinamo și Steaua, retrăgându-se din activitate în 1991. Deținător al licenței UEFA Pro, cea mai importantă calificare pentru antrenorii profesioniști de fotbal, acesta a antrenat în carieră la echipe precum Gloria Buzău, Sportul Studențesc, FC Argeș Pitești, Rocar București și Cimentul Fieni. De asemenea, a pregătit și echipa de Liga a II-a sud-africană, Black Leopards. Pe de altă parte, Marinică a lucrat și în Anglia, la dezvoltarea tinerilor fotbaliști atât la Crystal Palace FC, cât și la formația de tineret a lui Arsenal FC. Marinică a lucrat în 8 ţări africane până acum: Nigeria, Africa de Sud, Ghana, Seychelles, Tunisia, Zambia, Tanzania şi Mauritius.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net