FCSB, rușine istorică în Europa: a pierdut cu 0-5 în Danemarca

Ultima actualizare:

Planul lui Gigi Becali de a face echipa de râs în Europa prin ținerea acasă a 7 titulari, a dat naștere celei mai mari rușini din istoria FCSB în cupele europene.

Dawa a fost la fel de slab ca întotdeauna (FOTO: Sportpictures)
Dawa a fost la fel de slab ca întotdeauna (FOTO: Sportpictures)

Bucureștenii au fost învinși cu scorul de 5-0 de formația daneză Silkeborg, într-un meci din Conference League în care ”marile vedete” Octavian Popescu sau David Miculescu, jucători pe care patronal echipei visează să încaseze zeci de milioane de euro, nu au existat pe teren deși au fost integraliști! Partida a fost una fără istoric, în minutul 8 tabela arătând deja scorul de 2-0 pentru gazde. Cu acest eșec, șansele de calificare ale românilor în ”primăvara europeană” par o glumă proastă.

După această rusine istorică FCSB se poate concentra liniștită pe duelul cu Petrolul, de duminică, pentru care a sacrificat nu doar viitorul european, ci și onoarea. Eroul de la Sevilla, Helmuth Duckadam, fost președinte de imagine al FCSB, a fost extrem de dur după umilința din Danemarca: ”Eu am fost unul dintre puținii care au susţinut că FCSB este Steaua. De azi, o spun cu regret, Steaua nu mai există! Cei care conduc azi FCSB și CSA şi-au bătut joc de toată istoria acestei echipe de fotbal!”, a scris fostul goal-keeper pe pagina de Facebook.

"Am făcut o partidă foarte slabă, am început foarte prost jocul. În minutul 7 era 2-0, pe niște greșeli imense. N-am arătat bine în această seară. Este clar că atunci când echipa joacă slab, antrenorul este cel care greșește. Trebuie să înțelegem, chiar dacă au jucat jucători foarte tineri, mă așteptam la mai mult de la ei. Aveau șansa să joace în Europa. Am pregătit meciul cum le-am pregătit pe cele cu West Ham și Anderlecht, știam că întâlnim o echipă bună. Din păcate, le-am oferit prea multe șanse celor de la Silkeborg și asta ne-a costat.

Mă gândeam, spre finalul jocului, că poate nu trebuia să-i las pe toți acasă, dar e un risc pe care mi l-am asumat. După ce ne-am calificat, am spus că vrem să urcăm în clasament în campionat. Merităm să fim criticați. Atunci când câștigăm, oamenii ne laudă. Acum e normal să ne critice lumea, mai ales pe mine. Am pierdut cu Lazio 5-1, cu Sporting 5-1, dar erau echipe foarte mari. Astăzi am făcut o partidă foarte slabă. Ne așteaptă o partidă grea la Ploiești, apoi returul cu Silkeborg”, a declarat antrenorul FCSB, Nicolae Dică, după meci.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net