Iniesta se retrage din „sportul rege”: repere carierei fotbalistului de 40 de ani

Andrés Iniesta şi-a anunţat, luni, retragerea din fotbal, jucătorul de 40 de ani punând punct carierei în sportul care l-a consacrat. Mijlocaşul spaniol rămâne un reper al FC Barcelona și un nume cu greutate în echipa naţională a Spaniei, cu care a câştigat numeroase trofee, până la plecarea sa din Europa.

Andrés Iniesta și-a anunțat retragerea din fotbal (FOTO: EPA)
Andrés Iniesta și-a anunțat retragerea din fotbal (FOTO: EPA)

„Jocul continuă” este numele videoclipului prin care Iniesta a făcut anunțul de încheiere a carierei - de altfel, cinci antrenori de renume -Luis Enrique, Arrigo Sacchi, Louis Van Gaal, Pep Guardiola şi Vicente Del Bosque- au adus, pe rând, un omagiu carierei spaniolului, al cărui debut s-a petrecut, în 2002, în tricoul echipei FC Barcelona.

Om al constanței, Iniesta a depășit 1.000 de apariții în carieră

„Este unul dintre foarte puţinii fotbalişti care a fost profesor, înainte de a fi elev. El ştia deja totul”, a glumit Sacchi, înainte ca Van Gaal să continue să laude un jucător „care avea totul în cap”. Nu mai puțin de 674 de apariţii a adunat Iniesa, marcând de 57 de ori şi cucerind 32 de trofee - inclusiv patru Ligi ale Campionilor şi nouă campionate spaniole. Apoi, în 2018, a lăsat fotbalul european pentru Japonia, unde a plecat la Vissel Kobe în Japonia în 2018, unde a petrecut cinci ani. 
Jucător emblematic al echipei Barça din vremea lui Pep Guardiola, care a câştigat „tripla”, în 2011, Iniesta s-a remarcat și drept dublu campion european, în 2008 şi 2012 și a fost singurul marcator al victoriei cu 1-0 a Spaniei în faţa Olandei în finala Cupei Mondiale din 2010. Un om al constanţei, Iniesta a depăşit „borna” de 1.000 de apariţii în carieră, consemnând 1.005 de meciuri, 101 goluri şi 172 de pase decisive, după ultima aventură în Emiratele Arabe Unite, unde a decis să pună punct mai devreme, deşi avea o opţiune de prelungire pentru un al doilea an.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și Beatrice, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Antrenament nationala Romania (Sportpictures) jpg
dan petrescu facebook jpg
Monica Niculescu si Gabriela Ruse (Facebook) jpg
Otelul Craiova (Sportpictures) jpg
gica hagi facebook jpeg
maldini daniel epa efe h 57194207 jpeg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
mircea lucescu facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net