Liverpool a zdrobit-o pe Manchester United, după o „ploaie” de goluri și o serie de recorduri

Ultima actualizare:

Liverpool este cel mai „arzător” subiect din fotbalul englez, după ce s-a impus într-un mod mai mult decât categoric în fața lui Manchester United.

Mohamed Salah, omul-record al lui Liverpool FC (FOTO: Getty Images)
Mohamed Salah, omul-record al lui Liverpool FC (FOTO: Getty Images)

Scorul, de 7-0, vorbește de la sine: sub ochii propriilor suporteri, „cormoranii” au reînceput să-și arate fețele de campioni din Anglia și, rând pe rând, au semnat sentința „diavolilor roșii”. Manchester United nu va uita, îndelungă vreme, numele olandezului Cody Gakpo ('43, '50), uruguayanului Darwin Núñez ('47, '75), egipteanului Mohamed Salah ('66, '83) și brazilianului Roberto Firmino ('88), care rând pe rând și-au trecut numele pe tabela de marcaj. 

Cu siguranță cea mai „usturătoare” înfrângere din actualul sezon pentru oaspeți, partida a avut de toate: spectacol, emoție, tensiune - la celebrarea ultimului gol, un fan a pătruns pe teren și era cât pe ce să-l accidenteze pe un fotbalist de la Liverpool FC. 
Dincolo de acest lucru, Mohamed Salah a ajuns la 129 de goluri, devenind cel mai bun marcator din istoria clubului Liverpool în Premier League și depăşindu-i pe Robbie Fowler (128) şi Steven Gerrard (120). Comparativ, golgheterul all-time al campionatului Angliei este Jimmy Greaves, care are un număr impresionant de reușite: 357 de goluri! Apoi, raportat la istoria Premier League, în spatele lui se află Alan Shearer, golgheter cu „numai” 260 de reușite. 

În acest campionat au reușit un 9-0 cu Bournemouth

În ciuda scorului mai mult decât categoric reușit de Liverpool FC, 7-0 nu este nici pe departe recordul „cormoranilor” pe teren propriu. În septembrie 1974, Liverpool FC se impunea cu 11-0 în fața celor de la Strømsgodset IF, asta după ce, tot în septembrie, doar că 1969, câștigaseră cu 10-0 împotriva celor de la Dundalk FC. Cu același rezultat „i-au nimicit” și pe Fulham FC, în septembrie 1986, consemnând și un 10-1 cu Oulun Palloseura, în octombrie 1980. Podiumul celor mai categorice victorii este completat de două rezultate de 9-0, cu Crystal Palace FC, în septembrie 1989 și AFC Bournemouth, mai spre zilele noastre, în august 2022.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net