Naționalele Rusiei și echipele de club, suspendate din toate competițiile

Măsuri fără precedent luate de unele dintre cele mai conservatoare foruri din sportul mondial. UEFA și FIFA au suspendat pe termen nelimitat din toate competițiile naționalele Rusiei și echipele din cupele europene intercluburi.

Toată lumea fotbalului susține Ucraina (FOTO: EPA)
Toată lumea fotbalului susține Ucraina (FOTO: EPA)

Consiliul FIFA şi Comitetul Executiv al UEFA au decis luni, împreună, ca toate echipele ruse, fie echipe reprezentative naţionale, fie echipe de club, să fie suspendate de la participarea în competiţiile FIFA şi UEFA până la noi reglementări. Naționala Rusiei ar fi trebuit să joace contra Poloniei în barajul de calificare la Cupa Mondială din acest an.

Potrivit FRF, fotbalul este unit în deplină solidaritate cu toţi oamenii afectaţi din Ucraina. Ambii preşedinţi, FIFA şi UEFA, speră că situaţia din Ucraina se va îmbunătăţi semnificativ şi rapid, astfel încât fotbalul să poată fi din nou un vector de unitate şi pace între oameni.

UEFA a rupt parteneriatul cu Gazprom

O altă decizie anunţată luni și care are efect imediat, este decizia UEFA de a încheia parteneriatul cu Gazprom în toate competiţiile. Decizia a intrat deja în vigoare şi acoperă toate acordurile existente, inclusiv Liga Campionilor, competiţiile UEFA ale echipelor naţionale şi EURO 2024.

Printre cei care au participat și votat aceste măsuri în cadrul forului european s-a numărat și preşedintele FRF, Răzvan Burleanu. Acesta a participat la şedinţa online de luni seară în calitate de membru al Consiliul FIFA, rol care îi oferă şi statutul de membru în Comitetul Executiv UEFA.

Federația Rusă de Fotbal a reacționat

La scurt timp de la oficializarea excluderii din competiţii Federaţia Rusă de Fotbal a reacţionat, afirmând că această "decizie contravine normelor şi principiilor competiţiilor internaţionale, precum şi spiritului sportului".

"Uniunea Rusă de Fotbal dezaprobă categoric decizia FIFA şi a UEFA de a suspenda toate echipele ruseşti de la participarea la meciuri internaţionale pentru o perioadă nedeterminată. Considerăm că această decizie contravine normelor şi principiilor competiţiilor internaţionale, precum şi spiritul sportului. Este clar discriminatorie şi aduce prejudicii unui număr foarte mare de sportivi, antrenori, personalul cluburilor şi echipelor naţionale şi, mai ales, milioanelor de fani ruşi şi internaţionali, ale căror interese ar trebui protejate în primul rând de organizaţiile sportive internaţionale", a anunțat Federaţia Rusă de Fotbal.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net