Protest neobișnuit în Liga Campionilor: au aruncat cu bani și lingouri pe teren

Reforma care se pregătește pentru Liga Campionilor nemulțumește comunitatea de suporteri, care s-au organizat pentru un protest ieșit din comun. Pe fondul faptului că, de anul viitor, se va schimba formatul celei mai importante competiții intercluburi din lume, susținătorii celor de la Borussia Dortmund au aruncat lingouri de aur false pe teren, în timpul meciului cu Newcastle United, de marți, din Liga Campionilor, afișând și o serie de mesaje tematice la adresa conducerii din „sportul rege”. 

Susținătorii Borussiei Dortmund au protestat în Liga Campionilor (FOTO: Getty Images)
Susținătorii Borussiei Dortmund au protestat în Liga Campionilor (FOTO: Getty Images)

Totul s-a petrecut în runda a patra a grupelor competiției, în cadrul căreia Borussia Dortmund s-a impus pe teren propriu, scor 2-0, în fața celor de la Newcastle United, în partida disputată pe Signal Iduna Park, iar fanii gazdelor au protestat în cadrul acestui joc, nemulțumiți de faptul că Liga Campionilor se va schimba, începând din stagiunea 2024/2025. Nemulțumiți de reformele planificate de UEFA pentru Liga Campionilor, în sezonul următor, aceștia și-au făcut cunoscută poziționarea printr-un protest, organizat la începutul reprizei secunde de joc, aruncând și bani falși pe terenul de fotbal.

„Nu vă pasă de sport. Tot ce vă interesează sunt banii!”

Printre mesajele afișate s-a distins și „Nu vă pasă de sport. Tot ce vă interesează sunt banii”, „dublate” de scandarea „Ne distrugeți sportul!”. Meciul a fost întrerupt câteva zeci de secunde, pe fondul protestului, pentru îndepărtarea materialelor aruncate de fanii germani în teren, răstimp în care jucătorii ambelor echipe au început să elibereze zona, până când, în cele din urmă, s-a reluat partida, în ciuda faptului că rămăseseră destule obiecte pe suprafața de joc.  
Reamintim că sezonul curent este ultimul cu formatul actual de Liga Campionilor, urmând ca, în toamnă, să aibă loc schimbări semnificative în competiție. Atunci, formatul Ligii Campionilor se va juca pe baza unui calendar diferit, urmând a fi angrenate în competiție 36 de echipe, nu 32, atâtea câte sunt în prezent.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net