Real Madrid a cucerit a cincea Supercupă a Europei din istorie

Spaniolii de la Real Madrid par a se fi abonat la trofeele continentale. Cel mai recent succes a venit miercuri noapte, când au cucerit pentru a cincea oară Supercupa Europei.

image
Real Madrid a început sezonul cu un nou trofeu european (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

De data aceasta, madrilenii, deținătorii Ligii Campionilor, au învins cu scorul de 2-0 pe Eintracht Frankfurt, câștigătorea Ligii Europa în trecutul sezon. Eroii partidei au fost Alaba (37) şi Benzema (65), care prin golurile lor, venite cumva împotriva cursului jocului, au urcat pe Real pe primul loc în clasamentul general al victoriilor în Supecupă, la egalitate cu alte două forțe ale fotbalului mondial, AC Milan și FC Barcelona.

Cu acest gol, Benzema a devenit al doilea cel mai bun marcator din istoria clubului Real Madrid, cu 324 de reuşite, devansându-l pe legendarul Raul Gonzalez Blanco (323). Cristiano Ronaldo conduce în ierarhie, cu 450 de goluri.Eintracht a căutat golul de onoare, însă nu a reuşit să mai creeze pericol la poarta lui Courtois.Real Madrid a mai jucat de şapte ori pentru Supercupa Europei, cucerind patru trofee, în 2002 (3-1 cu Feyenoord, la Monaco), 2014 (2-0 cu Sevilla, la Cardiff), 2016 (3-2, după prelungiri, cu Sevilla, la Trondheim) şi 2017 (2-1 cu Manchester United, la Skopje).În 1998, madrilenii pierdeau cu 0-1 cu Chelsea (Monaco), în 2000 erau învinşi cu 2-1 după prelungiri (golul de aur) de Galatasaray (Monaco), iar în 2018 au pierdut cu 2-4, după prelungiri, cu Atletico Madrid (la Tallinn).

În premieră în cupele europene a fost folosită tehnologia ofsaidului semi-automat (SAOT). Sistemul operează cu camere specializare, care identifică 29 de puncte diferite ale corpului omenesc la fiecare jucător, după cum informează Agerpres.

Un capitol special trebuie rezervat antrenorului ibericilor, Carlo Ancelotti, care a ajuns la patru Supercupe ale Europei, fiind lider între tehnicieni. El a cucerit două cu Real și două cu AC Milan. Italianul e urmat de Pep Guardiola și Sir Alex Ferguson, fiecare cu câte trei. Este al doilea record stabilit de Ancelotti în ultimul an, după ce a devenit, în luna mai, singurul antrenor din lume care a cucerit titlul în toate cele cinci campionate de top din Europa. El s-a impus de-a lungul timpului în Italia, Anglia, Franța, Germania și Spania. De asemenea, tot în primăvară, grație succesului contra lui Liverpool, primul tehnician de patru ori câștigător al Ligii Campionilor.

Ion Hristescu png
Bianca Drăgușanu alături de Gabi Bădălău
cub larisa iordache png
BeFunky collage (22) jpg
Roxana, alături Liviu Guță
cub andreea banica animat gif
Alexandru Arșinel, înmormântat la Bellu
7 front elvetianca pensiune jpg
Ioan-Marcel Boloș FOTO gov.ro
Volodimir Zelenski FOTO Profimedia
image
image
image
image
CS Mioven FCU Craiova 1948, Sportpictures jpg
Poză mare CFR Petrolul, Sportpictures jpg
Rica Raducanu, Facebook jpg
Ana Bogdan, EPA jpg
Andrei Ivan, CSU Craiova, Sportpictures jpg
Ana Bogdan, EPA jpg