Salvați voi onoarea fotbalului românesc! Naționala U19 debutează la Euro

Ultima actualizare:

Umilințele suferite de naționala de seniori a României în această lună pot fi estompate de componenții naționalei Under 19 a țării noastre. Aceștia vor juca, de azi la turneul final al Campionatului European.

Naționala României U19 la antrenament în Slovacia (FOTO: FRF)
Naționala României U19 la antrenament în Slovacia (FOTO: FRF)

Primul meci e o adevărată piatră de încercare pentru echipa antrenată de Adrian Văsîi: Italia. Chiar dacă la vârsta asta valorile sunt oarecum apropiate, vorbim de confruntarea dintre două școli de fotbal, una care a dat lumii o multiplă campioana mondială și europeană, iar alta care a dat șansa Muntenegrului de a avea un 5-0 la ”general” contra tricolorilor în Liga Națiunilor. Chiar și așa, jucătorii noștri, care îi au ca vedete pe rapidistul Rareș Ilie – unul dintre cei mai promițători tineri fotbaliști din Liga 1 – sau pe constănțenii Enes Sali (cel mai tânăr internațional de seniori din istoria României) și Nicolas Popescu, fiul legendarului Gică Popescu, au șansa lor.

Sunt în grupă cu Italia, Franța și Slovacia

Aflați în grupă cu Italia, Franța și Slovacia, țara gazdă, jucătorii de la naționala României U19 au plecat spre turneul final plini de optimism și cu un obiectiv clar: calificarea la Campionatul Mondial Under 20 care va avea loc anul viitor, în Indonezia. O competiție la care nu am mai fost din 1980, de pe vremea lui Gabor. Condiția esențială este ca noi să termină, pe primele două locuri în grupă, ceea ce înseamnă că ne vom califica în semifinale, condiția esențială pentru a participa la cea mai importantă competiție juvenilă. Mai mult, ar mai fi o șansă de calificare și dacă terminăm pe locul 3 în grupă, numai că atunci ar trebui să întâlnim într-un meci de baraj pentru calificarea la Campionatul Mondial, ocupanta poziției similare din cealaltă serie. Primul nostru meci va avea loc diseară, de la ora 21.00, contra Italiei. Apoi, marți, românii vor întâlni Franța, tot de la ora 21.00, pentru ca ultimul meci să fie programat vineri, 24 iunie, de la ora 18.30, contra Slovaciei. Toate meciurile vor fi transmise în direct la TVR 1.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net