Ultimatum pentru EURO2024: Iordănescu Jr., mesaj pentru stranierii rezerve

Amicalul disputat de România cu Irlanda de Nord, vineri, pe Arena Națională „a tranșat” lucrurile printre „tricolori”. După remiza, 1-1, obținută de echipa sa, Edi Iordănescu a avut un discurs ferm, oferind un ultimatum pentru jucătorii care au făcut pasul către cluburile din Europa, fără a prinde, însă, primul 11 și fiind, mai curând, niște obișnuiți pe banca de rezerve.

Ianis Hagi (dreapta) mai are câteva luni să se impună la echipa de club (FOTO: Sportpictures)
Ianis Hagi (dreapta) mai are câteva luni să se impună la echipa de club (FOTO: Sportpictures)

Introdus pe teren în minutul 75, în locul marcatorului singurului gol al României, Dennis Man, Ianis Hagi a fost una dintre „țintele” selecționerului României. „I-am dat mai multe minute decât a fost el obișnuit să primească la club. Iar eu cred că merită mai multe minute și la club! Eu știu cât de mult l-au dorit cei de acolo. Din ce am discutat și eu cu el și din ce am simțit, e foarte conștient că nu poate să continue așa! Trebuie să meargă să facă ceva, să se impună! Echipa e oarecum liniștită, în obiectiv (n.r. Deportivo Alavés), poate trebuie să aibă din nou o discuție și cu antrenorul, poate trebuie să vadă ce dorește și clubul pentru a primi șanse. Nu poate să joace patru minute, șase minute... Mai sunt mai puțin de două luni și vine EURO2024! Va fi foarte greu! Acum, spre bucuria tuturor, a intrat mult mai bine decât probabil se anticipa, ținând cont de cât de puține minute a avut. Dar a intrat cu entuziasm, cu dorință de a demonstra și a produs câteva momente bune”, a punctat Iordănescu Jr. despre Ianis Hagi. Cifrele mijlocașului de 25 de ani la echipa din primul eșalon spaniol, acolo unde e împrumutat de la Glasgow Rangers, arată 22 de meciuri, două goluri și o pasă decisivă, fiind introdus doar pe finalul partidelor disputate de clubul iberic, cota sa de piață scăzând de la 3,5 milioane de euro la 2,5 milioane de euro. 

Patru jucători, vizați de selecționer

Hagi Jr. nu a fost singurul care a primit un ultimatum din partea selecționerului României. „Însă el, la fel ca Rațiu, Moldovan... Are o misiune foarte dificilă! Radu Drăgușin... Se simte când nu joci, când nu ai continuitate. Trebuie să ducă să facă eforturi, să lupte pentru poziția lor, să se impună, ca să poată fi în continuare soluții foarte importante pentru noi, cum au fost în toată campania”, a mai punctat conducătorul primei reprezentative a țării noastre. Similar, Andrei Rațiu are 11 meciuri la Rayo Vallecano, fundașul român reușind să și înscrie o dată, în vreme de Horațiu Moldovan încă nu și-a găsit locul la Atlético Madrid, unde debutul său încă se lasă așteptat. Pe de altă parte, Radu Drăgușin încă mai caută o „portiță” să se impună la Tottenham Hotspur, fundașul adunând, până acum, cinci partide.
Totuși, selecționerul se arată încrezător în fotbaliștii săi, în vederea EURO2024, programat în Germania, în perioada 14 iunie-14 iulie. „Au fost lucruri la care am suferit, atitudinea a fost corectă, preocuparea a fost să construim, să dezvoltăm. N-am fost inspirați în anumite decizii, ne-am dorit să vedem și anumiți jucători pe anumite poziții, să-i verificăm. Au fost și încercări pe care le-am făcut și au fost firești. Când a fost pe puncte, le-am luat. Grupul ăsta a arătat că poate infinit mai mult!”, a mai spus antrenorul de fotbal.

Urmează testul împotriva Columbiei

Selecționata României mai are un meci de pregătire, programat marți, în capitala Spaniei, acolo unde „tricolorii” își vor măsura forțele cu prima reprezentativă a Columbiei, pe stadionul lui Atlético Madrid, fiind așteptați mii de români în tribune. Adversara României traversează o perioadă excelentă, ajungând la 20 de meciuri fără înfrângere, cel mai recent învingând Spania, scor 1-0, într-un meci amical jucat pe London Stadium, „casa” celor de la West Ham United. Amicalul se va juca de la ora 21.30, fiind televizat de Antena 1.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net