Un șervețel vechi de 24 de ani a fost vândut cu sute de mii de euro. Ce scria pe el

Această săptămână a adus în Londra un eveniment neobișnuit: începerea unei licitații pentru un obiect aparent simplu, dar cu o semnificație istorică impresionantă - un șervețel vechi de aproape 24 de ani.

Șervețelul pe care Lionel Messi a semnat primul contract cu Barcelona / Foto: Profimedia
Șervețelul pe care Lionel Messi a semnat primul contract cu Barcelona / Foto: Profimedia

Povestea din spatele acestui șervețel este una remarcabilă, legată de celebrul contract care a adus pe Lionel Messi la Barcelona când acesta avea doar 13 ani. Întâmplarea este deja bine-cunoscută: în lipsa unei hârtii disponibile, reprezentanții celor două părți au recurs la o improvizație ingenioasă, redactând actul pe un simplu șervețel.

Șervețelul simbolizează Messi cu Barcelona

Acest șervețel, care simbolizează momentul semnării istorice a lui Messi cu Barcelona, a fost scos la licitație de către Horacio Gaggioli, primul său impresar. Potrivit informațiilor furnizate de Goal, prețul de pornire al licitației este de aproximativ 250.000 de euro.

Cu toate acestea, experții estimează că suma finală ar putea ajunge până la aproape 600.000 de euro până la încheierea licitației pe 17 mai.

Textul care apare pe șervețelul respectiv, consemnând momentul semnării contractului, este o mărturie a istoriei fotbalului: „În Barcelona, pe 14 decembrie 2000, în prezența domnilor impresari Josep Minguella / Horacio Gaggioli și a secretarului tehnic al Barcelonei, Carles Rexach, în ciuda celor care sunt împotrivă, se păstrează decizia de a-l semna pe Lionel Messi, cât timp se respectă sumele acceptate”.

Cristiano Ronaldo, ocupă doar locul al patrulea în clasamentul ChatGPT

Într-o altă notă, publicația britanică Mirror a solicitat opinia robotului ChatGPT cu privire la cei mai buni 10 fotbaliști din istorie. Surprinzător pentru mulți, clasamentul realizat de acest robot ultraperformant l-a plasat pe Messi pe o poziție inferioară nu doar față de unul, ci față de doi jucători, după celebrul Pele, care a ocupat prima poziție și Diego Maradona, ocupantul locul al doilea. 

Atacantul portughez a fost o forță dominantă pentru cluburi precum Manchester United, Real Madrid și Juventus. El este un alt jucător care a revendicat mai multe Ballon d'Ors. În prezent, Ronaldo are cinci în colecția sa, care se adaugă la cele aproape nenumărate trofee pe care le-a câștigat și el.

Veteranul atacant se află pe primul loc în topul celor mai buni marcatori din toate timpurile de la Real Madrid, cu 450 de goluri - aproape 100 de reușite în fața colegului său din zilele noastre, Karim Benzema”, a fost de părere robotul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Jurgen Klopp (EPA) jpg
PAOK Salonic (EPA) jpg
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net