Uwe Seeler, atacantul secolului 20, s-a stins din viață

Uwe Seeler, una dintre cele mai importante personalități din fotbalul internațional și german, s-a stins la vârsta de 85 de ani. 

Uwe Seeler
Uwe Seeler

Uwe Seeler a fost căpitan al naționalei de Germaniei de Vest și, de asemenea, căpitan de onoare al naționalei Germaniei. Acesta a jucat întreaga sa carieră pentru echipa Hamburger SV, iar în inima fanilor săi este considerat „Uwe al nostru”. 

Află mai multe: Fostul golgheter german Uwe Seeler a fost internat în spital

Vestea morţii lui Seeler a fost confirmată de clubul din Hamburg, care a citat informaţii primite de la familia fostului atacant.

Uwe Seeler, printre cei mai importanți atacanți din secolul 20

Vestea morții lui Uwe Seeler a fost confirmată chiar de către clubul de fotbal din Hamburg, care a prezentat informații furnizate chiar de către familia fostului atacant.

În timpul carierei sale, Seeler a fost votat de trei ori drept „fotbalistul anului din Germania de Vest”. Acesta a fost ales în 1960, 1964 și 1970, fiind anul în care a primit și Crucea Federală de Merit a Germaniei de Vest. 

Urmărește și: S-a oprit ceasul. Hamburg jeleşte după ce echipa a retrogradat pentru prima dată în istorie

Totuși, acesta, chiar dacă nu a reușit să câștige niciun trofeu cu Germania de Vest, în 1972, a devenit unul dintre cei mai importanți fotbaliști și a devenit căpitan de onoare al echipei naționale germane. 

În schimbe, Uwe Seeler a ajutat echipa din Hamburg să câștige campionatul Germaniei în 1960, cu trei ani înainte de creația Bundesligii.

Chiar dacă a fost un fotbalist excepțional, el a fost apreciat pentru personalitatea sa agreabilă, care i-a adus porecla de „Uwe al nostru”. Acesta a fost foarte respectat și pentru fair play-ul de care a dat dovadă în timp ce juca, fiind eliminat doar o singură dată în toată cariera sa. 

După ce acesta a fost respins, în 1961, o ofertă din partea clubului sportiv al Inter Milano, Uwe Seeler a devenit și mai îndrăgit de fanii din Hamburg. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net