Celebrități care au murit din cauza fentanilului, medicamentul care era vândut ilegal și în România

Supradozajul este o realitate tristă care a devenit mult mai comună acum din cauza epidemiei de opioide. Abuzul de analgezice este o problemă complexă și multe celebrități, fie recent, fie cu zeci de ani în urmă, nu au reușit să evite finaluri tragice din cauza acesteia. Iată celebrități care au murit din cauza fentanilului (analgezic opioid), medicamentul care era vândut ilegal și în România:

Supradozajul cu fentanil este o realitate tristă. Foto: Click.
Supradozajul cu fentanil este o realitate tristă. Foto: Click.

1. Durerea severă a dus la utilizarea intensă a pastilelor pentru Prince

Artistul iconic de pop, rock și R&B Prince a murit în urma unei supradoze accidentale de fentanil, la vârsta de 57 de ani, în casa sa din Chanhassen, Minnesota, pe 21 aprilie 2016. Procurorii au susținut că el credea că ia Vicodin, dar că i se găseau pastilele cu fentanil, care este de 50 până la 100 de ori mai puternic decât morfina. Prince, care era cunoscut pentru performanțele sale extravagante și atletice în timpul turneului, a suferit de dureri severe și de dependență în anii de dinainte de moartea sa, potrivit Associated Press.

2. Regele rock and roll-ului s-a luptat cu dependența

Elvis Presley a murit în urma unui atac de cord la vârsta de 42 de ani, pe 16 august 1977. A murit după ce a luat un amestec de diferite medicamente, inclusiv codeină, Valmid, quaaludes și Placidyl. Știrile au spus că moartea lui a fost punctul culminant al anilor de abuz de analgezice, printre care și fenanilul, prescrise de medicul său, care a adus și diverse probleme de sănătate mai târziu în viață, inclusiv glaucom și boli intestinale.

3. Lui Michael Jackson i s-au administrat doze letale de medicamente 

Regele pop a murit pe 25 iunie 2009, după ce a ingerat un cocktail de medicamente, inclusiv propofol, lorazepam, midazolam, fentanil și diazepam, potrivit BBC. Moartea lui, la vârsta de 50 de ani, a fost ulterior considerată o omucidere, deoarece dozele letale au fost administrate de medicul său personal, Conrad Murray, MD. Jackson s-a luptat cu abuzul de droguri de ani de zile, folosind adesea analgezice pe bază de rețetă pentru a compensa cerințele de a cânta și a fi în turneu.

4. Moartea subită a unei scritoare

Michelle McNamara, autoarea bestsellerului New York Times I'll Be Gone in the Dark și soția comediantului Patton Oswalt, a murit în somn pe 21 aprilie 2016, din cauza efectelor mai multor droguri, inclusiv fentanil, Xanax și Adderall. Tânăra de 46 de ani avea și o afecțiune cardiacă nediagnosticată care a contribuit la moartea ei. La aproape un an de la moartea ei, soțul lui McNamara a declarat pentru Entertainment Weekly că soția sa a fost lipsită de somn din cauza anxietății și a coșmarurilor legate de cercetarea intensivă a cărții ei despre ucigașul Golden State înainte de supradozajul ei accidental.

Ce este fentanil

Fentanilul este un medicament opioid puternic utilizat în principal pentru a trata durerea severă, în special în cazul durerilor postoperatorii sau în cazul pacienților cu cancer care suferă de dureri intense. Acesta acționează asupra receptorilor opioid din creier și din sistemul nervos central pentru a reduce percepția durerii și a furniza un efect analgezic rapid și intens.

Este important să subliniem că fentanilul este un medicament cu potențial ridicat de abuz și dependență, și poate avea efecte secundare periculoase, cum ar fi supresia respiratorie, somnolența excesivă și posibilitatea de supradoză. Supradoza cu fentanil poate fi fatală, iar utilizarea sa trebuie să fie strict supravegheată de către un profesionist medical. Utilizarea fentanilului în scop recreativ sau abuzul acestuia sunt ilegale și periculoase.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
cub oana și viorel lis png
cub ameri nasrin png
angela similea
image png
image png
covorul rosu  sursa   Shutterstock jpg
britney spears profimedia jpg
banner pepe png
image
actualitate.net
image
actualitate.net