Meniul secret de Paște al Familiei Regale, dezvăluit de un fost bucătar. Ce nu lipsește niciodată de pe masă

Regele Charles și Regina Consoartă Camila au fost prezenți la ceremonia de Paște desfășurată la Windsor. Anul acesta a fost unul extrem de dificil pentru Casa Regală a Marii Britanii, mai ales după ce regele și prințesa Kate au făcut public faptul că luptă cu cancerul.

Regele Charles și Regina Consoartă Camila, în timp ceremoniei de Paște / foto: X
Regele Charles și Regina Consoartă Camila, în timp ceremoniei de Paște / foto: X

Totul începe cu o friptură de miel

În ciuda acestor provocări, se aștepta ca meniul de Paște să rămână tradițional pentru Familia Regală britanică. Conform fostului bucătar regal Darren McGrady, în Duminica Paștelui, familia regală obișnuiește să servească friptură de miel.

În tradiția creștină și protestantă, mielul de Paște este considerat un simbol al „mielului sacrificat”, menționat în Vechiul Testament, dar și este asociat cu imaginea lui Iisus ca „Mielul lui Dumnezeu”, care s-a jertfit pe cruce.

Brânza și fructele, servite după carne

După felul principal, se oferă o selecție de brânzeturi rafinate și fructe, toate provenind din domeniul Windsor. De asemenea, pe masă se găsesc piersici din aceeași sursă.

De obicei, Paștele regal este plin de dulciuri din ciocolată, așa că nu lipsesc deserturile cu ciocolată, precum și ouăle de ciocolată personalizate cu numele membrilor regali.

Rețeta preferată a regelui Charles. E o mâncare tradițională din România

Atunci când se află în România, Regele Charles al III-lea își exprimă preferința pentru bucate tradiționale și, în mod special, pentru tocănița săsească, un preparat simplu, conform unei rețete vechi.

Tocănița săsească, preferata Regelui Charles al III-lea, poate fi pregătită fie doar cu legume, fie cu adăugarea cărnii de iepure, în funcție de preferințele fiecăruia.

Pentru a prepara această delicioasă tocăniță, ingredientele necesare sunt: 10 cepe, un litru de suc de roșii, un morcov, trei căței de usturoi, o legătură de mărar, o frunză de dafin, o lingură de ulei, o lingură de zahăr, sare, piper, boia dulce și boia iute, în cantități după gust. În plus, se poate adăuga opțional 700 de grame de carne de iepure.

Pentru a pregăti această tocăniță delicioasă, procedura este simplă și rapidă. În primul rând, ceapa se curăță și se taie în sferturi sau felii mai groase. Apoi, se călește în ulei împreună cu usturoiul pisat, morcovul ras și frunza de dafin. Când ceapa devine moale, se adaugă sucul de roșii sau pasta de roșii, zahărul, boiaua, sarea și piperul, după gust.

Se lasă amestecul la foc mic pentru aproximativ 10 sau 15 minute, amestecând din când în când pentru a evita lipirea. Înainte de a servi tocănița de legume, se presară mărarul tocat mărunt pentru a-i accentua aroma și prospețimea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
marina voica jpeg
banner dan helciug png
  Alina Laufer se simte arestată la domiciliu
image png
Banner Delia vs Mugur Mihăescu
Banner Loredana Groza
Banner Andrei Aradits
cristina cioran gravida (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net