Patti Davis, avertisment pentru familia lui Bruce Willis. Ce a spus fiica lui Ronald Reagan: „Vor avea un drum greu de parcurs”

Patti Davis, în vârstă de 70 de ani, fiica fostului președinte american Ronald Reagan, își împărtășește simpatia și sfaturile pentru Bruce Willis (67 de ani) și familia sa, după anunțul recent al diagnosticului de demență frontotemporală al actorului. Ea avertizează că aceștia vor avea un „drum greu de parcurs”, la aproape 30 de ani după ce tatăl ei a anunțat că avea Alzheimer.

Bruce Willis se confruntă cu demență frontotemporală (foto: AFP)
Bruce Willis se confruntă cu demență frontotemporală (foto: AFP)

Patti Davis își amintește foarte bine că tatăl ei și-a anunțat public diagnosticul față de colegii săi americani, la doar câteva săptămâni după ce familia a aflat în privat. Fostul președinte a rămas fără funcție timp de cinci ani, când a scris scrisoarea în care a detaliat starea sa, pe 5 noiembrie 1994. Ea  aflase despre scrisoare cu doar câteva ore înainte de lansare, când mama ei Nancy Reagan a sunat-o din California.

„Într-o după-amiază, telefonul a sunat în apartamentul meu din Manhattan. Mama mea suna rar în acel moment al zilei, dimineață în California, dar mi-a spus că se bucură că a dat de mine pentru că tatăl meu scrisese o scrisoare către țară și în câteva ore va fi eliberată. Ea a spus că a fost ideea lui, și ea a fost atât de mândru de decizia sa. Nu am fost surprinsă - desigur, el ar vrea ca țara să știe. Dragostea și loialitatea sa față de SUA s-au adâncit. Și am împărtășit mândria mamei mele în el pentru a fi atât de cinstit”, a declarat Patti, potrivit tablidului britanic DailyMail.

Patti Davis, avertisment pentru familia lui Bruce Willis (foto: captură video)
Patti Davis, avertisment pentru familia lui Bruce Willis (foto: captură video)

Ea a continuat să declare că este îngrijorată pentru familia actorului Bruce Willis,  menționând diferențele dintre boli: Bruce Willis și familia sa ar putea avea un drum mai greu de parcurs decât familia mea. Demența frontotemporală este radical diferită de Alzheimer. Persoanele cu această afecțiune pot deveni de nerecunoscut în izbucnirile lor, în comportamentul lor agresiv. Speranța mea pentru familia lui Bruce Willis, pe măsură ce merg pe acest drum imprevizibil și sfâșietor, este ca cei din jurul lor să știe că simplul fapt de a fi acolo este adesea tot ce poți face”.

De asemenea, ea a explicat că există „două variante principale” ale diagnosticului: una având legătură cu comportamentul și cealaltă cu limbajul sau afazia, cu care Willis a fost diagnosticat anterior. Afazia este pierderea înțelegerii limbajului, despre care ea crede că poate fi „traumatizantă”. „Acesta este celălalt blestem al demenței frontotemporale. De obicei, lovește oamenii atunci când sunt mai tineri, adesea la 40 sau 50 de ani”. Bruce Willis, care are o avere de 250 de milioane de dolari, a fost diagnosticat pentru prima dată cu afazie anul trecut. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nucleu terra
image
image
image
image
image
image
cub andreea balan png
cub adrian minune png
remove Audio video mov thumbnail png
natalie wood foto profimedia
lidia buble colaj instagram pixabay jpg
Banner zboruri anulate
Banner Petrică matu
alessandra ambrosio costum baie profimedia (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net