Starul care cânta pe stradă, iar acum e o legendă! Cum a dat lovitura unul din cei mai mari artiști: „Putem speria întunericul, dacă toți ne luminăm”

A devenit o legendă în industria muzicală, după ani de zile în care a cântat doar pe stradă sau în baruri necunosute. Această poveste este o lecție de viață despre pasiune, răbdare, muncă, șansă și principii. „Putem speria întunericul, dacă toți ne luminăm” e una din frazele memorabile din melodiile acestui celebru artist, care de curând a concertat și în România.

Starul care cânta pe stradă, iar acum e o legendă! Foto: colaj/Facebook Passenger
Starul care cânta pe stradă, iar acum e o legendă! Foto: colaj/Facebook Passenger

„Ce e puțin pentru un om poate fi suficient pt altul”

Ce călătorie a fost pentru Passenger, pe numele său Michael Rosenberg, cântărețul și compozitorul de 39 de ani din Brighton!

Eroul din povestea noastră a avut parte de drum lung și anevoios, plin de obstacole și începuturi umile. Starul, al cărui hit e în top 15 în istoria youtube ca număr de vizionări, a pornit de tânăr în călătoria sa muzicală dornic să-și împlinescă visele și destinul. Direcția era una clară și simplă: voia să scrie cântece, să le cânte oamenilor, să-și verse sufletul și să nu privească niciodată înapoi.

De la începutul anilor 2000, Mike mergea pe străzile din Anglia și cânta pe fiecare alee unde era lăsat sau în pub-uri care îi ofereau un microfon și câteva minute. Și așa cum fac toți marii artiști, Rosenberg a experimentat, a perfecționat și s-a jucat cu notele și muzica sa. Zece ani a durat această rutină: experimentează, perfecționează, joacă-te, repetă. Apoi, pe 24 iulie 2012, totul avea să se schimbe. Ei bine, nu totul, căci un lucru nu se va schimba vreodată: Passenger va continua să facă muzică sinceră, pură și fără compromisuri.

„Am renunțat la școală la 17 ani, pentru că tot ce voiam era să cânt. Am avut locuri de muncă ciudate până când am împlinit 22 de ani, când am avut norocul să încep să cânt full time. Cred că este important să-ți pui toată energia în ceea ce faci", precizat Passenger, în urmă cu câțiva ani, conform aceshowbiz.com.

„Murim cu toții încet în fața nenorocitelor de calculatoare”

Cât durează până îți împlinești visul? Ei bine, în cazul lui Passenger a fost nevoie de 10 ani, o trupă destrămată, sute de concerte în mici pub-uri europene, nenumărate ore în care a cântat pe străzi și cinci albume, iar apoi a venit momentul care a schimbat totul.

În 2012, a lansat  albumul „All the Little Lights", iar în 2013 melodia „Let Her Go", a devenit un hit în Europa. Până la sfârșitul anului, single-ul a ajuns pe locul 1 în 16 țări, inclusiv în Germania, Austria, Elveția, Norvegia, Suedia, Irlanda, Italia și Belgia.

Din acel moment au apărut concertele, turneele, un total de 13 albume și sute de melodii compuse din suflet. Dar un lucru nu s-a schimbat niciodată, Passenger nu a uitat nici de unde a plecat și nici faptul că și-a dorit să facă muzică onestă.

Astfel, a ales să rămână fidel principiilor sale. Nu a semnat cu o casă mare de producție care l-ar fi transformat într-un alt produs comercial, uzat și banal. Păstrează mereu un grup restrâns de oameni alături de care merge în concerte.

Practic, Passenger e artistul rar care a ales să rămână apreciat de un număr fidel de fani decât să devină doar un alt produs comercial distribuit între două reclame la radio.

„Producătorul meu este uimitor – este cel mai bun prieten al meu, Mă simt ca și cum aș sta cu prietenii și creez muzică. Cam ăsta e visul, nu?”, declara Passenger pentru glidemagazine.com.

„Ne prefacem că suntem prieteni pe internet, dar în viața reală nu avem ce să ne spunem”

Și-a cucerit fanii prin versurile oneste care reflectă de cele mai multe ori trăirile, gândurile și realitaea vremurilor de astăzi. Nu s-a ferit să cânte despre faptul că „nu există bani pentru cei săraci, dar mereu există bani pentru război”, așa cum nu s-a ferit să atace show-urile TV care „au ucis muzica”.

  • „Păstrați-vă vedetele de la Hollywood și mașinile lor stupide. Și Botoxul, care îi face să pară distruși. Îmbătrânește mai bine cu grație. Ai văzut fața lui Cher? Arată de parcă a fost lovită de un camion” (Passenger, versuri din melodia I Hate)  
  • „Când încep să simt că s-a mers prea departe și mă satur de tot / Mă întind pe spate și mă uit la stele / Mă întreb dacă se uită înapoi la mine” (Passenger, versuri din melodia Home)

Passenger rămâne o dovadă că mai există artiști care nu-și abandonează principiile și nu deraiază de la planul inițial chiar dacă tentația succesului te poate face să-ți pierzi mințile. Mike are fanii lui, și va continua să compună melodii nostalgice despre bucurii simple, dezamăgiri, dragoste, realități crude ale existenței noastre pe pământ și tot ce cuprinde viața reală, nu cea pierdută în labirintul infinit al internetului.

Passenger a venit în România

Anul acesta, pe 9 aprilie, Passenger a cântat pentru prima oară în România. Starul internațional a produs un show de zile mari la Arenele Române, unde a încântat publicul cu melodiile sale, dar și cu poveștile și umorul care au umplut perfect un concert memorabil.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Accident limitator inteligent FOTO Info Trafic Romania png
image
image
image
image
image
image
Cornelia Rednic a ieșit de dimineață în parc să facă sport și mișcare
 Adina Postelnicu din trupa Heaven este foarte legată de nepoțelul ei, Maxim, fiul surorii sale, Roxana
banner gabi badalau bianca dragusanu png
banner cosmin selesi png
Vedeta joacă într-un film de acțiune dar și istoric
decupare86 16960036303q5mmt3 jpg
banner oana zavoranu png
banner eliza natanticu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net