Actorul român care nu putea să doarmă fără să facă dragoste: „Nevasta mă trimitea la altele să mai scape de mine”

Ultima actualizare:

Ernest Maftei, cunoscut drept "Bădia" în lumea filmului și teatrului românesc, a fost unul dintre cei mai prolifici actori ai României, cu peste 225 de roluri în diverse producții cinematografice și de televiziune. Cu toate acestea, viața sa a fost una plină de nuanțe și întâmplări, iar amintirile adunate de-a lungul timpului aruncă o lumină fascinantă asupra personalității sale.

Ernest Maftei. Foto: arhiva.
Ernest Maftei. Foto: arhiva.

Cine a fost Ernest Maftei

Născut la 6 martie 1920 în Prăjești, județul Bacău, Ernest Maftei a fost un spirit liber încă din tinerețe. Deși tatăl său visa să-l vadă învățător sau preot, Ernest a fost atras mai degrabă de lumea teatrului și a poeziei. De la o vârstă fragedă, și-a împărtășit talentele artistice prin publicarea de versuri în reviste locale.

Însă viața lui a fost departe de a fi lină. În perioada interbelică, s-a alăturat mișcării legionare, iar în timpul regimului fascist al lui Ion Antonescu, a fost implicat în activități politice. La doar 21 de ani, a avut curajul să își pună viața în pericol pentru a salva 136 de evrei suspectați de activități comuniste, ascunzându-i în comuna natală Prăjești.

Ernest Maftei a avut o carieră tumultoasă și în perioada comunistă, fiind hărțuit și chiar închis de mai multe ori din motive politice. Cu toate acestea, pasiunea sa pentru teatru și film l-a determinat să persevereze și să își urmeze visul.

Viața personală plină de aventuri

Deși a avut parte de recunoaștere și succes pe scenă și în fața camerelor de filmat, viața personală a lui Ernest Maftei a fost la fel de plină de aventuri și provocări. Căsătorit o singură dată, el a fost cunoscut pentru farmecul său și relațiile sale tumultuoase cu femeile. "Nevasta mă trimitea la altele să mai scape de mine", mărturisea actorul despre perioada sa de vârf, când era o prezență constantă în lumea artistică.

Cu toate acestea, Ernest Maftei a fost mult mai mult decât un actor și un seducător. A fost un om pasionat de artă și de viață, care a avut curajul să își urmeze propriile convingeri și să lupte pentru ceea ce credea. Moștenirea sa artistică și umană continuă să inspire și să fascineze și în zilele noastre, iar povestea sa este una care merită să fie păstrată vie în memoria colectivă a poporului român.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
florin piersic  jpg
gabriela cristea cozonaci jpg
banner emily burghelea png
 Claudia Pavel alias Cream (49 de ani) s-a întors în țară cu ocazia sărbătorilor de Paște
horia căciulescu jpeg
emily ratajkowski metgala2024 profimedia jpg
image png
jeannieb smaller jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net