Adda, semnal de alarmă. Ce vrea să facă pentru bolnavii de Lyme: „Nu am intrat cu bocancii...”

Ultima actualizare:

De când luptă cu boala perfidă numită Borelioză, Adda povestește pas cu pas prin ce chinuri, neliniști și tratamente a trecut. Toate destăinuirile ei au ajutat alți oameni ca la rândul lor să poată afla de ce suferă și să se trateze la timp. Recunoscători, mulți i-au scris pe rețelele sociale și i-au mulțumit!

Adda a scris și o carte despre experințele prin care a trecut. Sursa: Facebook
Adda a scris și o carte despre experințele prin care a trecut. Sursa: Facebook

Adda (30 de ani), pe numele ei Ada Alexandra Moldovan, s-a simțit rău luni de zile până când a fost diagnosticată, în februarie 2022, cu Borelioză sau Boala Lyme, infecție provocată de o căpușă. A trecut printr-o experiență cumplită după ce medicii, care inițial i-au spus că este perfect sănătoasă, și-au dat seama ce are ea de fapt. 

După un an şi jumătate de investigaţii medicale, artista a aflat că are în corp două bacterii periculoase: bartonella și borellia. A început un tratament agresiv și a anunțat că se retrage din viața publică, pentru a se concentra pe această luptă, pe care obligatoriu trebuie să o câștige pentru sănătatea ei. 

A suferit în tăcere, până când s-a hotărât să facă publică eroarea medicală care putea să o coste viața. Acum, e fericită că a reușit să ajute și alți oameni care i-au citit și ascultat povestea și vrea să demareze o campanie de informare pentru ca această boală să fie diagnosticată mai ușor și la timp.

Mai greu decât să accepți diagnosticul, este să accepți că agravarea stării tale de sănătate este din cauza erorilor medicale. În prezent știu de cel puțin 80 de oameni care au aflat adevărul, în ultimul an, iar acum se tratează corect.

Îmi doresc din inimă să reușesc să fac o campanie de informare, susținută de cadre medicale. Nu am intrat cu bocancii, deși eram îndreptățită să o fac. Eu cred cu tărie că blândețea, respectul și interesul pentru oamenii aflați în suferință, pot schimba multe lucruri în bine. Diagnosticarea la timp poate face diferența. Informarea poate preveni viitoare cazuri. Testarea și stabilirea unui tratament corect, pot salva vieți!”, a scris Adda pe contul ei de facebook, după ce mai mulți urmăritori i-au lăsat mesaje de mulțumire.

Mi-amorţeau mâinile, picioarele, aveam furnicături

Merge la tratamente la Constanța. Sursa: Facebook
Merge la tratamente la Constanța. Sursa: Facebook

Adda a povestit la podcastul lui Măruță despre cum a debutat boala și simptomele extrem de agresive pe care le-a avut.

„Am avut noroc că n-am murit! La început era doar cutanant, pur şi simplu am avut o explozie, eram acasă, stăteam pe pat, şi mi-a bubuit pielea! Am făcut şi nod în gât, adică mă sufocam, aveam ganglionii ca nişte mingi de tenis, pe la gât, inghinal… eram varză! Intram în duş şi nu simţeam apa pe piele și o strigam pe mama, plângeam și îi ziceam: «Mama eu nu simt apa pe piele».

Mi-amorţeau mâinile, picioarele, aveam furnicături… mă frigea şoldul, erupţii pe piele, şi doctorul la care am fost cu aceste simptome mi-a spus: „Doamnă, mergeţi la psiholog, ca să nu vă trimit la psihiatrie!”. Analizele mele arătau… zici că eram un om sănătos!”, a spus Adda în podcastul lui Măruță.

Are un sprijin de bază în soțul ei Cătălin Rizea. Sursă: Facebook
Are un sprijin de bază în soțul ei Cătălin Rizea. Sursă: Facebook

Vedeta a cheltuit o sumă fabuloasă, aproape 15.000 de euro, până când medicii au descoperit că de fapt suferă de boala Lyme, o afecțiune gravă pe care cel mai probabil a contactat-o după ce a fost mușcată de o căpușă. Recent artista a apelat la o nouă metodă de a ține boala sub control, este vorba de tratamentul în camera hiperbară și de un tratament de termoterapie. Ambele le face la Constanța. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
image
image
image
image
image
image
Banner Elena Merișoreanu
banner anamaria prodan reghecampf png
Banner pensiuni vedete
banner Annes
banner adda png
rita ora facebook jpg
Dorian Popa   bolovan jpg
MALUMA 2 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net