Andreea Dos Santos Monteiro, meniu special de Paște! Ce sfaturi are fosta concurenta de la Masterchef

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Fosta concurentă la showul ”Master Chef” a continuat să gătească în Cluj, orașul unde locuiește alături de familia sa, și a devenit Food Coach. I-am solicitat Andreei Dos Santos Monteiro să ne spună câteva reguli pentru masa de Paște și apoi un meniu special de sărbători.

Andreea Dos Santos Monteiro
Andreea Dos Santos Monteiro

Click! a stat de vorbă cu Andreea Dos Santos Monteiro ex Master Chef despre regulile pe care trebuie să le respecte orice om de Sărbători.

Sfatul numărul 1: „Respectă pauzele dintre mese. Este important după ce ai mâncat să ai o pauză de 3-5 ore pînă la următoarea masă astfel încât mâncarea să fie digerată, corpul să se odihnească și, atenție, tu nu te vei îngrașa!”

Sfatul numărul 2: „Alege din ce farfurie ce vrei să mănânci! Sună banal, dar e foarte important. Alege o farfurie de aperitiv, cel mult, fel principal, pe care să îți pui preparate o singură dată. Nu mai reumple farfuria respectivă! Aveți sarmale, aperitiv, orice este acolo, pune pe farfuria respectivă, nu ciuguli de ici de colo și vei putea conștientiza cantitatea de mâncare pe care o consumi”.

Sfatul numărul 3: „Consumă alcool cu moderație, înspre minim!Pentru că alcolul nu îngrașă. Dar atenție! Îți va încetini extrem de tare metabolismul și în felul acesta te vei trezi cu multe kilograme după sărbători. Așa că, o să te rog să consumi suficient de multă apă și atenție! Incearcă să limitezi consumul de alcool”.

Sfatul numărul 4: „Atenție la orele de somn. Este foarte important să dormi! Acum este vacanță dar vor veni sărbătorile, o să fie vizitatori, o să fie petreceri iar tu vei dormi mai puțin! Este important să respecți orele de somn, este important să nu pierzi nopțile, pentru că în felul acesta poftă de carbohidrați nu va mai putea fi stăpânită, mai ales acum că vom avea și multe dulciuri, îți va fi greu să te abții”.

Sfatul numărul 5: „Alege să îți calibrezi mesele! După fiecare masă greșită va trebui să urmeze o masă corectă. Ce înseamnă asta? Dacă ai ales să mănânci cârnați, drob, sarmale, cozonac, salate cu maioneză, următoarea masă ar trebui să te aducă pe drumul cel bun și va fi o masă slab calorică. În care vei consumă ingrediente care nu au fost foarte procesate și care nu conțin maioneză, nu au fost prăjite. Fără pâine și în felul acesta vei rămâne într-o zonă sigură și nu te vei îngrașa!

Meniu special de la Andreea Dos Santos Monteiro, fostă concurentă MasterChef

Masa de paște reprezintă oportunitatea ideală să-I răsfeți pe cei dragi cu preparate delicioase. Am creat acest meniu de Paște pornind de la preparatele clasice și folosind ingredinete tradiționale, prezente pe masa fiecărui român cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Andreea Dos Santos Monteiro
Andreea Dos Santos Monteiro

Rețetă de Ouă umplute cu cremă de avocado

Ingrediente: 6 ouă mari, 2 avocado coapte, 1 lingură suc de lămâie (sau lămâie), 1/2 linguriță sare, 1 ulei de măsline, 1 lingură coriandru tocat (plus câteva frunze pentru garnitură), 1 ardei serrano sau 1/2 jalapeño, 1 lingură arpagic tocat sau ceapă verde,

Timp total de pregătire: 25 minute

Timp de gătire: 15 minute

Porții: 10-12 porții

Mod de preparare: Ouăle se fierb timp de 15 minute. Se taie în jumătăți și se scot gălbenușurile. Se zdrobește avocado și 2-4 gălbenușuri cu o furculița. (Păstrați gălbenușurile rămase pentru o altă utilizare.) Stropiți cu suc de lămâie și ulei, sare și amestecați. Se amestecă coriandru tocat, ardei iute serrano sau jalapeño și arpagic-ul.

Rețetă de miel umplut cu spanac și feta

Ingrediente: 1 ceapă mică, curățată și tocată mărunt, 2 căței de usturoi, curățați de coajă și tăiați în felii, Ulei de măsline, pentru prăjit, 3 linguri de nuci de pin, 250 g de baby spanac, spălat, 150 g de brânză feta, fărâmițată, 1 pulpă de miel dezosată, de aproximativ 1,75-2 kg, 1-2 lingurițe de sumac, după gust, sare de mare și piper negru proaspăt măcinatsare de mare și piper negru proaspăt măcinat

Timp total de pregătire: 2 h

Timp de gătire: 50 minute

Porții: 10 porții

Mod de preparare: Se sotează ceapă și usturoiul într-o tigaie la foc mediu cu un strop de ulei de măsline timp de 5 minute, până se înmoaie. Se condimentează, apoi se adaugă mugurii de pin și se prăjesc timp de aproximativ 1 minut, până când devin aurii. Adăugați baby spanacul și înmuiați-l scurt în tigaie, amestecând pentru a se omogeniza bine. Se ia de pe foc și se amestecă cu feta. Așezați pulpă de miel pe o planșetă, cu partea de carne în sus. Se asezonează cu sare și piper și se presară sumac. Se așază amestecul de spanac pe mijlocul cărnii, folosind fileurile care se întind pe lungimea interioară a cărnii pentru a susține părțile laterale ale umpluturii. Înfășurați carnea în jurul umpluturii și legați-o la intervale de timp cu sfoară. Se condimentează partea exterioară a cărnii de miel pe toată suprafața, apoi se lasă la rece cel puțîn 30 de minute sau peste noapte pentru a o întări și a o face mai ușor de rumenit. Preîncălziți cuptorul la 190°C. Puneți o tavă de friptură pe plită și încălziți-o până se încinge. Adăugați un strop de ulei și prăjiți bucățile de carne timp de 10 minute, până se rumenesc pe toată suprafața. Se transferă în cuptorul preîncălzit și se gătește timp de 45-55 de minute, în funcție de greutatea mielului și de cât de roz vă place. Când este gătit, se lasă deoparte pentru a se odihni.

Andreea Dos Santos Monteiro
Andreea Dos Santos Monteiro

Prăjitură festivă cu brânză de vaci

Prăjitură festivă cu brânză de vaci - alternativă perfectă pentru pască!

Ingrediente: 5 ouă - din care folosesc 5 albușuri și 3 gălbenușuri, 4 linguri de zahăr pentru gălbenușuri și 1 pentru albuș, 75g făînă de ovăz, 75g făînă albă, 250g brânză de vaci slabă, 1 gutuie și o lingură de zahăr brun, 3 linguri de griș, o esență de vanilie, o jumătate de lgță praf de copt, 1/4 lgță bicarbonat de sodiu, 2 g sare

Timp total de pregătire: 45 minute

Timp de gătire: 30 minute

Porții: 10-12 porții

Mod de preparare: Albușurile se bat spumă tare cu un praf de sare și o lingură de zahăr brun. Gălbenușurile se amestecă cu 4 linguri de zahăr brun până se formează o crema spumoasă. Făînă se amestecă cu Praful de copt, sarea și bicarbonatul. Brânză de vaci se amestecă cu 3 linguri de gris. În spumă de albuș de încorporează gălbenușurile și esență de vanilie, apoi se cerne făînă în ploaie și se incoporeaza amestecând de jos în sus, iar apoi se încorporează amestecând ușor, brânză de vaci. Gutuile se feliază subțire cu ajutorul unei mandoline, iar apoi se amestecă cu o lingură de zahăr brun. Într-o tavă rotundă de tort, se așează o foaie de hârtie pentru copt și apoi se așează feliile de gutuie pe fundul tăvii. Peste gutui se toartă compoziția și se coace la cuprtor la 180 C- 30 de minute.

    Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
florin piersic  jpg
2 familia lui jon bon jovi jpg jpeg
elizabeth hurley costum baie instagram jpg
banner anamaria prodan png
gabriela szabo facebook (2) jpg
banner minodora ornela png
daniela gyorfi instagram jpg
florin piersic facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net