Andreea Raicu, mesaj important pentru internauți. Ce spune vedeta despre impactul negativ al rețelelor de socializare: „Efectele nu sunt de ignorat”

Andreea Raicu, cunoscută drept un „fashion icon”, a publicat recent un filmuleț pe contul său de Instagram, în care a abordat subiectul rețelelor de socializare. Vedeta le-a atras atenția tuturor internauților și le-a explicat care sunt influențele negative în ceea ce privește mediul online.

Andreea Raicu, despre efectele negative ale rețelelor de socializare
Andreea Raicu, despre efectele negative ale rețelelor de socializare

Andreea Raicu: „Nu putem face față suprastimulării informaționale”

Andreea Raicu susține că ar trebui să petrecem cât mai puțin timp pe rețelele de socializare, întrucât ne putem confrunta cu suprastimularea informațională. Din cauza evenimentelor diverse care circulă adesea pe tiktok, facebook sau instagram, oamenii au devenit mult mai iritați, anxioși sau depresivi. În plus, cei care petrec prea mult timp pe internet, se pot confrunta cu depresie, stimă căzută de sine, sau chiar boli grave, spune ea.  

„Imaginează-ți că social media este precum un bol fără fund și plin cu bomboane. Să mănânci bomboane, zahăr, oricând, la orice oră, fără limite va conduce la niște probleme serioase de sănătate: diabet, probleme de greutate, probleme cu inima, cu dinții și așa mai departe.

Dar dacă mănânci cu limite, pot fi o recompensă delicioasă. Nu trebuie să scoatem social media din viață noastră sau să ne aruncăm telefonul pe geam pentru a trăi echilibrat, însă e necesar să moderăm și să le limităm prezența în viață noastră. Efectele nu sunt de ignorat: iritabilitate, anxietate, depresie, stimă de sine scăzută, sentiment de singurătate și angoasă.

De ce? Pentru că nu putem face față suprastimularii informaționale. Notificări din 10 grupuri de whatsapp, din instagram, tiktok, facebook. Într-o secundă afli și despre un accident teribil și despre nunta unei celebrități și despre un cățel care face jonglerii și despre ură și despre iubire...Iar tu ești unul singur, care trebuie să facă față emoțional și psihic tuturor acestor informații. Obosesc mintal doar scriind despre toate acestea..”, spune Andreea Raicu pe Instagram.

„Ce poți face pentru a te proteja de suprastimulare?”

De asemenea, vedeta a vorbit și despre lucrurile pe care le putem face pentru a ne proteja de suprastimulare. Aceasta susține că trebuie să trăim conștient și să fim cât mai prezenți în viața și în corpul nostru.

  „Ce poți face pentru a te proteja de suprastimulare? În primul rând să trăieșți conștient. Să fii mindful, prezent în viața ta și în corpul tău. Și ti-am mai lăsat în video, dar și pe blog mai multe lucruri pe care le fac în sensul acesta, că parte din campania @answear_ro „Ai grijă de interiorul tău”, a completat Andreea Raicu în descrierea de pe Instagram.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
photo    2024 09 20 Athenee Cafe OPENING   platon digital   +40743668831 138 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Banner Marina Almășan
irina rimes concert sala palatului 2024 4369 1000x667 webp
banner Anamaria Prodan png
colaj antena 1 jpg
longoria1 jpg
WhatsApp Video 2024 09 23 at 14 24 00 mp4 thumbnail png
liviu varciu
"Este o nouă colaborare specială. Misha este vocea care întregește într-un mod minunat, acest cântec", spune Miță, solistul trupei Bere Gratis
image
actualitate.net
image
actualitate.net