Căldură mare, mon cher! Designerul Cătălin Botezatu ne învață cum să ne îmbrăcăm corect vara: „Haine lejere din in și rochii vaporoase”

#Exclusiv Click!
Ultima actualizare:

Românii resimt, din plin, în aceste zile caniculare, disconfortul termic accentuat. Cum ne răcorim, însă? Designerul Cătălin Botezatu ne-a oferit, exclusiv pentru Click!, câteva sfaturi importante, privind ținuta vestimentară ideală pentru perioada cu temperaturi care depășesc chiar și 40 de grade Celsius. Ne-a învățat și cum să ne hidratăm corect, dar și ce să mâncăm, reguli pe care și el le respectă cu strictețe.

Cătălin Botezatu ne spune cum să ne îmbrăcăm în zilele tropicale

Cătălin Botezatu le recomandă românilor să renunțe, în zilele caniculare, la hainele de culoare închisă, din materiale sintetice, dar și la cele mulate pe corp.

„În ceea ce privește îmbrăcămintea, dacă nu mergem la birou, unde se impune o anume ținută, e bine să ne îmbrăcăm cât mai sumar.

La bărbați merg perfect pantalonii scurți, cămășile din in, din materiale care conferă lejeritate. La femei sunt potrivite fustele și rochiile vaporoase, pantalonii scurți, tricourile din bumbac. Cu o eșarfă subțire vă puteți acoperi brațele”, a precizat Botezatu.

Botezatu: „Pălăriile de soare trebuie să aibă borurile largi!”

Nu uitați, însă, de accesoriile vestimentare care ne protejează de razele de soare:

„Pălăriile de soare trebuie să aibă borurile largi, ca să acopere cât mai mult fața, merg și șepcile, iar ochelarii de soare cu rame mari sunt cei mai potriviți, de fapt, pentru toată perioada verii. Să nu uităm însă nici de cremele cu protecție solară, pentru față, mâini și picioare, pentru părțile corpului expuse la soare”, a mai menționat Cătălin Botezatu, exclusiv pentru Click!

Iată ce sfaturi ne oferă vestitul creator de modă Cătălin Botezatu și în privința meniului de vară, care trebuie să fie cât mai ușor, fără prăjeli și cu multe lichide:

„În mod normal, trebuie să bem 2-3 litri de apă, multe lichide, inclusiv compoturi. Atenție, însă, la înghețată, mai ales cei care aveți amigdale, așa, ca mine, căci se pot inflama și ajungeți la medic. E indicat să mâncăm salate de legume, multe fructe, un meniu ușor, fără carne, fără prăjeli și fără grăsimi, deși tuturor ne place grătarul. Vă mai recomand și multe ceaiuri calde, vă vor ajuta fantastic”.

Sfaturi pentru persoanele vârstnice

Cătălin Botezatu are un mesaj și pentru persoanele vârstnice, cu probleme cardiace:

„Trebuie să evite plimbările prin oraș, la orele amiezii, în acest sfârșit de săptămână, când se anunță temperaturi tropicale, pentru a nu ajunge pe patul de spital cu tensiune mare. Persoanele în vârstă, mai ales cele cardiace, trebuie să stea cât mai mult în casă, la aer condiționat, pentru că numai în acest fel își vor putea proteja sănătatea. Vă urez zile răcoroase, pe care însă le veți regăsi numai în intimitatea casei, în această perioadă fierbinte”.

Cod Portocaliu în toată țara!

Codul Portocaliu, indicând un val de căldură intensificat și disconfort termic accentuat, este valabil în aproape toată țară, inclusiv în București. În aceste zone, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 și 37 de grade Celsius.

Meteorologii avertizează că valul de căldură va fi deosebit de intens, cu disconfort termic accentuat, ITU depășind pragul critic de 80 de unități. De asemenea, nopțile vor fi tropicale. Potrivit ANM, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, și în zilele următoare, cu disconfort termic menținut la niveluri ridicate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Bacalaureat 1068x601 webp
image
image
image
image
image
image
image png
image png
andreea marin facebook jpg
cub gabi badalau claudia patrascanu png
banner mihai traistariu radu leca png
alin ionescu cristina spatar jpg
kesha benzinarie profimedia jpg
banner Velniciuc, Fuego, Marciuca png
image
actualitate.net
image
actualitate.net