Camelia Radu, artista care are acasă o adevărată comoară! Colecționează ii și chiar le face din prosoape vechi

Pentru cei ce nu știu, la o zi după Sânziene, pe 24 iunie, este ziua iei, iar multe vedete de la noi s-au pozat îmbrăcate în ii. Însă una anume ne-a atras atenția: solista de muzică populară Camelia Radu, care ne-a împărtășit povestea ei legată de ii, o adevărată comoară națională.

Camelia Radu are multe costume populare
Camelia Radu are multe costume populare

Camelia Radu, o mare iubitoare de folclor

Sunt multe interprete de muzică ușoară sau populară, actrițe sau vedete de televiziune care îmbracă iile sau colecționează aceste haine. Și solista Camelia Radu le îmbracă, le colecționează și chiar le recondiționează. Este o mare iubitoare de folclor, iubește iile, dar și costumele populare, și ne-a povestit câte are. „Sunt îndrăgostită iremediabil de folclor și de portul popular și mă mândresc cu lada mea de zestre care cuprinde peste 50 ii, 20 perechi de șoarțe, peste 30 poale și 5 fote. Frumusețea portului oltenesc m-a făcut să mi doresc să am cât mai multe îi, șoarțe și fote: într-un cuvânt - bijuterii reale. Moștenită din familie, primită sau cumpărată, fiecare ie o păstrez cu sfințenie. Majoritatea iilor le-am moștenit de la mama mea, de la bunici sau din sat de la vecini. Pentru mine costumul popular reprezintă "cea mai elegantă rochie de seară"!”, spune solista din Craiova, care ne-a mai povestit că are niște ii pe care le-a făcut din .... prosoape vechi, din acelea care le pun pe pereții caselor.

ie din prosop
ie din prosop

„Le-am primit de la bătrânii satului”

„Sunt o mare iubitoare a portului tradițional și în momentul de fața mă mândresc pentru faptul că am în garderoba mea astfel de "podoabe". Majoritatea costumelor le-am primit de la bătrânii satului unde s-au născut părinții mei dar am și costume cumpărate pe care le-am achiziționat de-a lungul vieții. Mă mândresc cu câteva îi care au peste 100 ani și șoarțe care au peste 150 ani. Dacă pot spune că îmi place să colecționez ceva, este vorba de costume populare și ii. Ador aceste "bijuterii" și mă străduiesc să am cât mai multe și de calitate”, a mai povestit solista care îmbracă iile și costumele la concertele pe care le are. Și nu se oprește aici, pentru că vrea să recondiționeze multe astfel de piese.

Solista iubeste portul popular
Solista iubeste portul popular

Camelia Radu vrea să încerce muzică balcanică

Zilele trecute am întâlnit-o pe Camelia Radu la petrecerea Unica.ro și ne-a mărturisit, încântată de eveniment, că ar vrea să încerce și alt gen de muzică. De exemplu, muzica balcanică, pe care multe dintre interpretele de la noi au încercat-o până acum. Însă trebuie să ne surprindă cu această apariție, care încă nu știm când va avea loc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
cub corina chiriac png
image png
adela popescu colaj instagram jpg
stefan iordache jpg
christian sabbagh jpg
CRBL instagram jpg
Florin Piersic scaled e1692821158751 jpg
 Andreea Marin (48 de ani) s-a aflat printre premianți și a venit la eveniment alături de fiica ei, Violeta (16 ani), atrăgând absolut toate privirile
image
actualitate.net
image
actualitate.net