Carmen Brumă ne învață cum să facem față zilelor toride de vară! „Pe caniculă nu e optim să bei...”

#Exclusiv Click!

Mereu într-o formă de invidiat, cu abdomenul plat și cu sfaturi despre cum să nu ne îngrășam, Carmen Brumă (47 de ani) are vorbele la ea și știe și cum ar trebui să facem față și să supraviețuim caniculei.

 Sfatul vedetei, care arată acum mai bine ca în adolescență, este să bem în această perioadă cât mai multă apă! Ca să ne fie bine. Nouă și organismului!

Dintre toate lichidele, apa este singura care hidratează organismul începând de la nivel celular. Necesarul de apă al unui adult în condiții de temperatură, umiditate, efort, este între 25-35 ml/ kg corp. În condiții de caniculă e bine ca această cantitate să fie de 40 ml/ kg corp. Deci, dacă ai 60 de kilograme, trebuie să bei 2,4 l de apă pe zi”, spune Carmen Brumă, care nu recomandă deloc apa cu gheață. De ce? Ne lămurește tot ea!

„Pe caniculă nu e optim să bei apă cu gheață! Temperatura ideală la care se bea apa este între 10-37 de grade. Apa foarte rece pe caniculă poate provoca disconfort digestiv”, ne mai povestește Carmen Brumă.

Luați-vă apă vie din fructe și legume!

Dacă nu ați auzit de apă vie, Carmen Brumă ne asigură că aceasta se găsește în fructe și legume.

Una dintre cele mai valoroase ape este apa vie, structurată, care se găsește în fructe și legume. Ea nu poate satisface însă necesarul de apă al organismului și de aceea ai nevoie de hidratare cu apă! Dacă ești sportiv, transpiri mult și îți place apa carbogazoază, optează pentru această variantă”, mai povestește pentru Click!, vedeta.

Cafeaua în exces nu face bine în perioada caniculei atunci când apa este cea mai indicată.

Nu beți cafea în exces, mai ales atunci când temperaturile sunt ridicate! Cafeaua este diuretică și deshidratează în exces. Dacă nu vă puteți abține, regula e să beți 2 pahare cu apă la fiecare ceașcă de cafea. Beți apă la fiecare 30-40 minute, nu doar când vă e sete. Setea apare când există deja un grad de deshidratare. Când vă treziți dimineața, beți obligatoriu un pahar cu apă, la fel și seara, la culcare. Evitați alcoolul pe caniculă!”, mai sunt câteva dintre cele mai importante reguli de care trebuie să ținem cont în perioada temperaturilor ridicate.

Alimente pentru protecția solară

Carmen Brumă are și o listă a alimentelor care sunt indicate spre consum vara și în perioada caniculară. Roșiile, pepenele roșu, somonul, fac parte dintre acestea.

Vara este util să ne adaptăm alimentația și pentru protecție solară, din interior. Oricum am pune problema, razele soarelui duc la îmbătrânirea pielii și la creșterea riscului de cancer. Această listă de alimente este una utilă în orice condiții, nu doar când stăm efectiv la plajă, iar cei mai mulți nutrienți acționează în timp, nu doar în ziua când le mâncăm efectiv sau când suntem la plajă.

Roșii - Desigur, vedeta sunt roșiile, cu al lor licopen. Un mic truc aici este să asociem puțină grăsime dintr-o sursă sănătoasă (ulei de măsline) pentru îmbunătățirea asimilării, licopenul e solubil în grăsime. Și prepararea termică (fierbere, coacere) ajută la biodisponibilitate.

Grepfruit roz (atenție poate da fotosensibilitate), pepene roșu, protecție solară ne asigura și porumbul, mămăliga, somonul, fructele de mare”, a mai detaliat Carmen Brumă atunci când a venit vorba de lista alimentelor care sunt benefice vara.

Vedeta are și recomandă, de asemenea, programele ei de vară care ajută silueta și sunt foarte căutate de femei, „Supersilueta de plajă” și „Abdomenul de urgență by Carmen Brumă”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Cub Marina Almășan
monica gabor diva jpeg
Captură de ecran din 2024 09 07 la 20 06 38 png
cub cub adriana simionescu 2 png
banner gabriela cristea png
banner oana lis png
Banner Marina Voica
dumitru rucareanu colaj captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net