Cum a ajuns un mare actor român să joace în filme erotice. Era marea vedetă a anilor '60

Cândva, era unul dintre cei mai apreciați actori din țara noastră. Cu toate acestea, în zilele noastre, doar foarte puțină lume își mai amintește de popularitatea pe care a avut-o, cândva, Cristea Avram. Din păcate, cariera lui nu a avut traiectoria la care visa inițial, iar în cele din urmă a trebuit să joace și în filme erotice.

Cariera lui Cristea Avram a suferit după plecarea din țară
Cariera lui Cristea Avram a suferit după plecarea din țară

Cristea Avram este un nume care, pentru generația din zilele noastre, nu spune nimic. Dar, pentru pasionații de filme românești, acesta este o adevărată legendă a anilor ’60, iar pe lângă rolurile sale de succes, el era considerat și unul dintre cei mai frumoși actori români.

Născut în 1931, la București, Cristea Avram a jucat în multe filme de succes, de-a lungul anilor 1960. Printre acestea se numără „Darclée” (1960), „Poveste sentimentală” (tot din 1960), cât și „De-aș fi... Harap Alb” (1965). La acea vreme, faimosul actor român eclipsa în popularitate nume care, în cele din urmă, au rămas în istoria filmelor românești, cum ar fi Florin Piersic, sau Ion Dichiseanu.

În cele din urmă, Cristea Avram a jucat doar în 10 filme în România, iar, între timp, a trăit o frumoasă poveste de dragoste cu actrița și profesoara de artă dramatică, Olga Tudorache. Cei doi s-au și căsătorit, iar în cele din urmă au avut și un copil, Alexandru.

Cum a ajuns Cristea Avram să joace în filme erotice

Deși totul părea să meargă bine pentru cei doi, brusc, actorul a anunțat că o părăsește pe Olga Tudorache și pleacă în Franța, pentru diva internațională Marina Vlady. Pasiunea dintre cei doi s-a născut în timpul unor filmări din România, iar actorul pleacă din țară, moment în care cariera lui se schimbă.

Alături de Marina Vlady, el va juca doar într-un singur film „Le Temps de vivre” (1969), iar apoi, relația celor doi se încheie rapid. Actrița îl părăsește pe Cristea Avram și se va mărita de două ori, inclusiv cu poetul sovietic dizident Vladimir Visotsky, pe care l-a considerat marea ei iubire.

Între timp, cariera lui Cristea Avram își pierde mult strălucirea, iar pentru a putea supraviețui, el ajunge să joace și în filme erotice. Cel mai cunoscut dintre acestea a fost „Emanuelle în Bangkok”, lansat în 1976, însă cu pseudonimul de Chris Avram.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
florin piersic  jpg
2 familia lui jon bon jovi jpg jpeg
elizabeth hurley costum baie instagram jpg
banner anamaria prodan png
gabriela szabo facebook (2) jpg
banner minodora ornela png
daniela gyorfi instagram jpg
florin piersic facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net