Cum a reacționat Ion Țiriac după ce s-a văzut în haine de boschetar, la cerșit?

Codin Madiciuc face un nou apel umanitar, iar mecanismul campaniei este următorul: la orice sumă donată, fundația finanțată de Ion Țiriac donează încă pe-atât. Pentru a atrage atenția, fostul băiat de oraș a postat o fotografie cu Ion Țiriac, îmbrăcat sărăcăcios și cerșind. Cum a reacționat miliardarul?

Mai mult decât atât, miliardarul este chiar protagonistul campaniei „Falimentează-l pe Ion Țiriac”, iar scopul acesteia este de a strânge bani pentru a renova spitalele publice din România. Astăzi, Codin Maticiuc a vorbit despre cum a luat naștere ideea, dar și despre reacția pe care a avut-o miliardarul atunci când s-a văzut într-o astfel de postură, considerată rușinoasă de unele persoane.

Imaginea faimoasă (deja) cu Ion Țiriac, dar și povestea din spatele ei, AICI.

Printr-o discuție purtată de fondatorul mișcării „Spitale publice din bani privați” și Ion Ion, fiul cel mare al lui Țiriac, a luat naștere imaginea virală. Dacă alte persoane publice nici nu concep să apară într-o asemenea ipostază, Ion Țiriac, unul dintre cei mai bogați români, a spus că nu este absolut nicio problemă. Amintim faptul că bărbatul donează o bună parte din câștigurile sale către diferite cauze.

Vezi și:  Ion Țiriac e mai sărac! Cine sunt cei mai bogați români și din ce au făcut avere

Codin Maticiuc îl dă în vileag pe Ion Țiriac. Ce a spus când s-a văzut... sărac?

„Un domn foarte mișto. Știți de campania de ieri, pe scurt Ion Țiriac și a sa fundație a decis să dubleze toată suma pe care Fundatia Metropolis o strânge prin sms luna iunie.De ce a decis el asta? Pentru că e genul care te ajută dacă te ajuți, dacă muncești, dacă tragi.

Pentru că toată caritatea pe care a făcut-o el a fost cu banii lui și maxim câțiva prieteni care i s-au alăturat și apreciază o organizație care face fund raising.

A cui a fost idea? A fiului său cel mare Ion Alexandru Țiriac aka Ion Ion. Cu el am mai făcut lucruri, mai donase și personal și prin fundația lor dar acum a venit cu acest mecanism care îi și expunea public. Până acum discreția fusese condiția lor, nici astăzi nu vad pot spune CÂT au mai donat doar ca au mai făcut-o.Cine a luat ideea și făcut din ea o nesimțire?

Eu, bineînțeles. Am luat mecanismul propus de Ion și i-am propus campania „falimentati-l pe Țiriac”. A fost de-acord pe loc. Apoi pentru că îi luasem deja acest deget i-am trimis poza cu tatăl lui îmbrăcat ca un homeless, ca să îi iau toată mâna pana la cot.

A zis că își întreabă tatăl. Domnul Ion Țiriac a răspuns și el fără ezitare: „no problem”, fix așa a zis, am mesajul forwardat de Ion Ion, mă gândesc să îi dau print și să mi-l atârn prin casă”, a scris Codin Maticiuc, pe Facebook.

Miliardarul României, un om extrem de darnic. În ce cauze investește?

Ion Țiriac se declară falit, căci conturile sale sunt goale. Dacă vă întrebați cum e posibil așa ceva, având în vedere că este unul dintre cei mai bogați români, ei bine... e simplu! Fostul sportiv a declarat, la un moment dat, că și-a mutat toți banii în conturile fundației pe care a înființat-o în urmă cu mai mulți ani. De atunci, bărbatul continuă să doneze bani, chiar și către campaniile lui Maticiuc, după cum spune chiar el.

Printre altele, Ion Țiriac a donat aproape jumătate de milion de euro pentru persoanele defavorizate care nu au ce pune pe masă, 150 de milioane de euro pentru o bază sportivă, un avion către Crucea Roșie română, dar și 600.000 de euro pe an unui orfelinat, respectiv 700.000 de euro unui cămin de bătrâni.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
banner dana nălbaru png
image
actualitate.net
image
actualitate.net