Cum își convinge Dan Cruceru copiii să mănânce sănătos. Ne-a dat chiar și o rețetă!

Dan Cruceru aka Taticool (41 ani) nu este doar un implicat om de afaceri ci și un bun tătic care se ocupă de cei doi copii ai săi, Sophie (11 ani) și Dan Christian (4 ani).

Nu se dă în lături de la gătit, ba chiar îi place să facă asta, mai ales de când s-a lăudat cu participarea la Chefi la cuțite, acolo unde și-a arătat și veleitățile de bucătar.

Gătesc când am timp și vreau să mă relaxez!", ne-a mărturisit Dan Cruceru.

Taticool s-a specializat pe gătit

A fost o adevărată provocare pentru că până acum cei doi copii ai săi nu au mai mâncat linte, așa că s-a gândit că ar putea să îi facă să mănânce sănătos. Dar bloggerul de parenting a descoperit o rețetă interesantă pe care a pregătit-o la cină așa că provocarea a început și se pare că a fost de bun augur.

Rețetă Salată caldă de linte, piept de pui și legume

500 gr de piept de pui fără os și piele, pui crescut lent, fără antibiotice

1-2 linguri de ulei de sâmburi de măsline

2 căței de usturoi tăiați cubulețe mici

1-2 frunze de dafin

1 cățel de usturoi zdrobit pentru fiert lintea

Condimente uscate, oregano și busuioc

400 gr linte verde

100 gr de măsline negre

200 gr de ardei capia sau gogoșar

5 gr de pătrunjel proaspăt tăiat mărunt

Sare/ piper

Pieptul de pui se taie cubulețe, se condimentează cu plante uscate și se trage în tigaie cu o lingură de ulei de sâmburi de struguri. La final se adaugă usturoiul tăiat. Se amestecă și cu lintea verde fiartă, se adaugă măslinele fără sâmburi, tăiate rondele, ardei capia/ gogoșari tăiați fâșîi, pătrunjelul, sarea și piperul proaspăt râșnit. 

Lintea verde se pune la fiert în apă rece cu o foaie de dafin și un cățel de usturoi zdrobit. Nu se adaugă apă în sare, înainte de a se da la fiert pentru că se întărește lintea. Când dă în clocot, adăugați sare și mai lăsăți încă la fiert, la foc mic, 15 minute.

Asta este rețeta standard, eu m-am jucat puțin ca să obțin mai multe texturi și culori. Pentru că acesta este secretul ca să-i atragi pe cei mici: să le dai o farfurie frumoasă, colorată, să-i convingi doar dintr-o privire să guste. Odată ce au luat prima înghițitură, bătălia e câștigată pentru că sigur gustul e delicios.

Am folosit piept de pui tăiat în cubulețe mai măricele, să nu se usuce carnea, și ardei de diferite culori, roșu, galben, verde. Pe unele bucăți de legume le-am tras puțin în tigaie, pe altele le-am lăsat crude și le-am amestecat cu lintea fierbinte. S-au gătit și ele puțin, exact cât trebuie. Astfel mi-a ieșit o farfurie absolut delicioasă, dar și foarte frumoasă.

Au mâncat o ditamai farfuria și ne-am bătut pe ultimele înghițituri. Nu mă credeți, vedeți în stories, acolo e și cu video. Deci Chef Taticool a înfrânt din nou!", a precizat Taticool Dan Cruceru pe site-ul său care îi poartă numele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Enzo chefi la cutite jpg
don pepe colaj captura video jpg
bia khalifa colaj instagram jpg
feli facebook jpg
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
banner Antonio Pasarelli png
image
actualitate.net
image
actualitate.net