Dragoș Dolănescu, dezvăluiri marcante despre ultimele cuvinte ale marelui artist Ion Dolănescu

Ultima actualizare:

Dragoș Dolănescu, fiul cel mic al lui Ion Dolănescu, rememorează cele mai frumoase momente în care s-a aflat lângă tatăl său, Ion Dolănescu, care a murit pe 19 martie 2009. Regretatul artist își serba zilele de naștere câte trei zile și avea casa plină de oaspeți, pe care îi trata regește. Pe 25 ianuarie, regretatul artist ar fi împlinit 78 de ani.

foto2  dragos dolanescu copy jpeg
  • Anul acesta se împlinesc 13 ani de când Ion Dolănescu nu mai este printre noi. Îți vine să crezi?

Pentru mine este cum ar fi ieri. Parcă ieri l-am văzut pentru ultima oară pe tata. Îmi rămâne în memorie chiar și vocea lui, persoana lui, cum vorbea, cum se exprima, cum trecea prin viață, la ce oră se trezea, cum râdea, cum cânta. Rămâne întipărit în creier... și atunci, pentru mine parcă a fost ieri când mi-am luat ”La revedere” și i-am cerut să mă binecuvânteze înainte să plec, și după aceea a murit la 15 zile.

  • Care este cea mai frumoasă amintire a ta cu tatăl tău?

Amintiri frumoase am cu tata o mulțime. Mai ales prima oară când l-am cunoscut. Mama m-a dus de copil să-l cunosc pe tata. Vorbim de începutul anilor 80, după aceea, vara când mergeam cu el la Mamaia… El se ducea în turneu prin stațiuni si eu stăteam cu familia în hotel, iar în timpul zilei stăteam cu tata pe plajă.

  • De ziua lui, 25 ianuarie, Ion Dolănescu avea întotdeauna casa plină...

Acum, că e 25 ianuarie, nu mai e un secret pentru nimeni că tata era o persoană foarte primitoare și îi făcea mare, mare plăcere să primească pe toată poată lumea la el acasă. Toți erau bineveniți, toți erau tratați omenește.

Și îi plăcea să cânte, să primească cu mâncare tradițională românească. Acolo în casă, la tata, am avut ocazia să cunosc oameni de toate categoriile: politicieni, sportivi, oameni din lumea culturii și a artei, dar și a științei românești… Pe toți pe care i-am cunoscut, îi datorez acest lucru tatălui meu.

  • Care era cel mai frumos cadou pentru el?

Cadoul care se bucura cel mai mult tatăl meu era acela să primească flori, îi plăcea enorm… cât și aplauzele oamenilor. Și mai voia să se simtă iubit. Pentru el era foarte important ca oamenii să nu-l fi uitat, pentru că, în ultimii ani, tata nu prea avea spectacole. Nu avea concerte așa de des ca înainte și atunci îi era teamă că lume îl uitase. Cred că de acolo din cer ar trebui să vadă că lumea nu l-a uitat și toți se duc și închină câte o lumânare la biserică, la cimitir îi lasă flori… Asta înseamnă că, în conștiința poporului român, tot a rămas un punct de referință a culturii și a muzicii populare.

Dragoș Dolănescu a fost ales deputat în Costa Rica, țara mamei sale, în februarie 2018. Anul acesta, el va preda ștacheta mai departe altor colegi sau va avea șansa să fie numit în vreo funcție politică. Fiul cel mic al lui Ion Dolănescu spune că în Costa Rica, nu ai voie să fii deputat decât un singur mandat. Dragoș s-a stabilit aici cu familia, cu ani în urmă, după ce și-a făcut studiile în România și Spania.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News

image
image
image
image
image
image
carmen bruma fb jpg
image png
sean diddy profimedia jpg
image png
image png
banner dan negru 2 png
Georgiana Lobonț are o finuță de un an de zile, pe nume Ștefania, care este o frumusețe de fetiță
banner oana mizil png
image
actualitate.net
image
actualitate.net