Ei sunt primii opt câștigători de la "Vedeta populară"! Cum i-a ajutat trofeul și premiul de 100.000 de euro

Pasiune pentru folclor și emisiunea de talente intitulată “Vedeta populară”, realizată de Iuliana Tudor la TVR 1, le-a schimbat viaţa. Click! îţi dezvăluie ce mai fac câştigătorii marelui premiu de 100.000 de lei din cele şapte sezoane precedente. Iar duminică seară vom afla marele învingător al noii competiţii care a ajuns din nou la finală. 

Alexandra Chira se face profesoară de muzică 

image

Avea 19 ani atunci când, în 2017, a fost desemnată prima câştigătoare de la “Vedeta populară”. Alexandra Chira a început să cânte cam tot atunci când a învăţat şi să vorbească, iar prima ei scenă a fost pragul uşii de la baie, după cum mărturiseşte chiar ea. Este din Sălaj şi a moştenit talentul muzical de la tatăl ei, care este preot în Plopiş. “Anul 2017 mi-a adus multe realizări, am reuşit să câştig cele mai importante concursuri de gen din ţară, însă acest talent-show a reprezentat cel mai mare succes. După marea finală, am primit sute de mesaje de apreciere şi nenumărate invitaţii la spectacole şi emisiuni, unde eram prezentată ca fiind o vedetă populară”, spune Alexandra. Între timp, a absolvit Facultatea de Litere din Cluj-Napoca și s-a înscris la Conservator. “Anul acesta voi termina şi studiile muzicale şi voi fi profesor de muzică”, a adăugat ea. 

Cătălina Rotaru studiază viaţa de la sat 

image

A reprezentat Bucovina la “Vedeta populară” și a câștigat al doilea sezon al emisiunii, în 2018. Cătălina Rotaru s-a născut lângă Suceava, dar a mers la facultate la Cluj. A fost crescută de la două luni de bunici şi a existat chiar o perioadă de câţiva ani în care a trăit singură. Părinţii ei erau plecaţi la muncă în Italia. A devenit mamă, soră şi bunică pentru fratele ei mai mic, care îi calcă pe urme în ceea ce priveşte muzica. Vrea să îl ştie împlinit şi pe el. Iată ce ne spune acum: “Am absolvit Etnologia în cadrul Universităţii Babeş-Bolyai. Sunt etnolog în devenire. Studiez viaţa satului, culeg folclor şi poveşti nespuse ale unor oameni simpli, care mă introduc cu totul în viaţa de altădată. Pot spune că Dumnezeu mi-a găsit locul chiar acolo unde trebuia”. 

Mihai Teacă: «Toată viaţa mea s-a schimbat în bine» 

image

Sezonul al treilea al emisiunii, în 2018, a avut doi câștigători. Mihai Teacă, unul dintre ei, vine din Făgăraş şi este urmaşul unui fost lăutar, percuţionist. În joacă, micul Mihai a descoperit întâi o orgă, apoi a început să cânte şi din voce, de pe la 12 ani. Muzica populară l-a atras întâi prin mesajul textelor. Îi plăcea veselia pe care o transmiteau unele cântece. A continuat cu muzica clasică, studiind ca tenor şi, în paralel, ca pianist. Şi, pentru că muzica populară este în sufletul lui, cântă şi la clarinet, dar numai folclor. “Prin câştigarea acestui trofeu mi-au crescut considerabil şansele de a avea o carieră de succes şi, bineînţeles, toată viaţa mea s-a schimbat în bine. În prezent sunt student, studiez arta belcanto-ului, a pianului, a taragotului şi nu numai”, spune Mihai. 

Citește și: Ce simte Iuliana Tudor la 45 de ani! «De ziua mea, Tudor este la Campionatul Național de Scrimă!»

Vlăduț Sărmaș este acum cântăreț bisericesc 

image

La rândul lui, cel de-al doilea câştigător al sezonului 3, Vlăduţ Sărmaş era student la canto clasic pe atunci. Şi el ne-a mărturisit ce i-a adus în viaţă participarea la talent show-ul realizat de Iuliana Tudor la TVR: “Câştigarea acestui titlu schimbă destinul unui tânăr. Pentru mine, a însemnat apogeul carierei artistice. Pentru fiecare om, Dumnezeu are un drum. După terminarea Conservatorului, am simţit că încă sunt în căutarea acelui ceva care să îmi ofere liniştea atât de mult tânjită de fiecare dintre noi. Aşadar, acum sunt student în anul al II-lea la Teologie Pastorală, la Facultatea de Teologie «Nicolae Ivan», din cadrul Universităţii «Babeş Bolyai» din Cluj Napoca. Domeniul în care îmi desfăşor activitatea nu s-a schimbat prea tare, fiind cântăreţ bisericesc la Catedrala Mitropolitană «Adormirea Maicii Domnului» din Cluj”. 

Simona Alexandru a lansat un album cu lăutari 

image

Olteanca Simona Alexandru şi-a dorit atât de mult să aibă o carieră în muzica populară încât, după ce a terminat liceul, a muncit pentru a-şi plăti studiile de folclor. La 26 de ani, în 2019, a obținut râvnitului titlu de “Vedetă Populară”. “Pentru mine, «Vedeta populară» este «Oscarul muzicii populare». Am avut bucuria de a fi invitată atât pe marile scene ale spectacolelor de folclor din întreaga țară, cât şi la emisiunile televizate de TVR, prezentate de Iuliana Tudor. Am reuşit să lansez primul meu album, cu o încărcătură sufletească deosebită. În prezent, sunt masterand, tot în domeniul muzicii, şi activez ca profesor de canto-muzică populară”, a povestit ea, pentru Click! 

Mădălina Mureşan lucrează în IT, dar nu renunţă la folclor  

image

De profesie programator  IT, Mădălina Mureşan a câştigat, în 2018, la 28 de ani, trofeul sezonului 5 “Vedetă Populară”. “Câştigarea acestui titlu a fost un moment de cotitură în viaţa mea. Am primit numele de «Vedeta Populară a Văii Mureşului» şi sunt foarte fericită că oamenii mă percep astfel. Totodată, am primit şi aprecierea marilor artişti ai ţării şi am avut onoarea să împart aceeaşi scenă cu dumnealor, un vis devenit realitate. În afara scenei, fac parte în continuare din comunitatea IT, ca programator”, spune Mădălina. 

Andreea Dinu, ziua inginer medical, seara artistă 

image

Visa să urmeze Conservatorul, în București, dar pandemia a determinat-o pe Andreea Dinu să se răzgândească. A căutat o facultate tehnică, mai de viitor, spunea ea, iar acum este studentă la Facultatea de Inginerie Medicală, un domeniu care se ocupă de aparatura din spitale. Chiar dacă e viitor inginer, tânăra de 20 de ani din Romanaţi, Olt, ştie că folclorul va face parte întotdeauna din viaţa ei. “Când m-am înscris în concurs, singurul meu gând era să nu mă fac de râs, iar de la acel gând cu care am plecat de acasă, am ajuns chiar să câştig concursul. Vă daţi seama ce impact a avut asupra mea. Prin câştigarea trofeului am primit validarea că pot. În prezent, sunt studentă în anul 2 la Facultatea de Inginerie Medicală. Cele două domenii se împacă destul de greu pentru mine, sunt lucruri total diferite şi ambele necesită timp şi dedicare, dar mă străduiesc să le fac cât mai bine pe amândouă”, spune Andreea. 

Ingrid Boengiu a câștigat în noaptea de Revelion 

image

Ingrid a avut de făcut o alegere foarte dificilă, între Conservatorul din Viena și muzica noastră populară. Poate contrar aşteptărilor multora, folclorul a ieșit câștigător. Cu siguranţă, alegerea ei a fost cea bună, pentru că, în noaptea de Revelion 2022, tânăra gorjeancă de numai 17 ani devenea cea mai tânără câştigătoare a talent show-ului “Vedeta populară”. “Faptul că am câştigat m-a obligat să mă dedic mai mult folclorului autentic, să studiez mai mult şi să am mai multă încredere în mine”, declară adolescenta, care a adăugat că este hotărâtă să investească premiul de 100.000 de lei în pregătirea ei profesională. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Enzo chefi la cutite jpg
don pepe colaj captura video jpg
bia khalifa colaj instagram jpg
feli facebook jpg
freya allan jpg
banner Antonela Pătruț png
banner claudia patrascanu png
banner Antonio Pasarelli png
image
actualitate.net
image
actualitate.net