Familia unui renumit cântăreț român, terorizată de Securitate: „Au fost momente de răscruce”

Unul dintre cei mai cunoscuți artiști muzicali românești a avut o copilărie de coșmar din cauza presiunii pusă de Securitate

Copil / foto: Pixabay
Copil / foto: Pixabay

Cel în cauză este Șerban Copoț, care a vorbit despre familia lui și modul frumos în care l-a crescut nu doar pe el, ci și pe frații lui. 

Șerban Copoț: „Mama e o eroină”

Părinții cântărețului au întâmpinat probleme serioase în timpul regimului ceaușist. Tatăl său era comandat de aeronavă și vreme de patru ani de zile a rămas în Germania. În timp ce familia sa era terorizată de Securitate, mama lui Șerban Copoț a rezistat în fața tuturor problemelor. 

„Ai mei nu au fost niște entuziaști ai regimului Ceaușescu, iar noi am fost urmăriți de Securitate. Tata a rămas în 1986 în Germania, s-a întors în 1990. Nu a fost acasă și a fost foarte greu. Mama e o eroină și nu exagerez cu nimic. I-a fost extrem de greu, dar nu am văzut-o plângând. O femeie foarte puternică, dar blândă cu noi. Nici ea nu avea opțiuni, asta e mergem înainte. Mă sfătuiesc cu ea și acum. Au fost momente de răscruce când am sunat-o pe mama, deși am avut o autonomie foarte mare din partea ei”, mărturisește Șerban Copoț.

„Nu era o luptă de parenting”

Șerban Copoț / foto: Social media
Șerban Copoț / foto: Social media

Vedeta a făcut o comparație între vremurile grele din perioada în care el era copil, raportându-se la perioada zilelor noastre. 

„Tata pleca câteva luni, un an. Erau vremuri foarte grele, era o luptă să poți să crești copii. Erau foarte multe lucruri care lipseau. Nu era o luptă pe parenting cum e astăzi. Noi, emoțional, aveam mai multă libertate de a lua decizii decât în ziua de azi. Acum ai aplicați în care vezi nota copilului înainte să o afle el. Părinții vedeau pe vremuri carnetul de note mai spre final. Acum trăiești într-un stres și creezi copilului un stres. El nu mai are parte de acea echilibrare emoțională și de experiența unui note proaste, pe care trebuie să o gestioneze singur și să o îndrepte până când se dezvăluie carnetul de note sau vine ședința cu părinții. E mai rău, nu îi face mai responsabili. Pe noi ne face niște vulturi care stau acolo încontinuu”, povestește el.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
printele din olanda profimedia jpg
emily in paris jpg
Banner Nicolai Tand
stefania costache iumor jpeg
anca parghel png
sean diddy combs gettyimages jpg
nicole scherzinger costum baie plaja jpg
Banner Sarah j Sun
image
actualitate.net
image
actualitate.net