Irina Loghin a avut frumusețea unui star de Hollywood. Secretul cochetăriei și al sănătății, la 85 de ani: „Îți dau energie!”

#Exclusiv Click!

Solista de muzică populară Irina Loghin, una dintre cele mai frumoase artiste din România, și-a păstrat cochetăria și la 85 de ani. Ea ne-a dezvăluit, exclusiv pentru Click!, micile secrete, care o ajută să-și mențină sănătatea, dar și tenul de invidiat.

Culege, singură, de pe dealuri, plantele medicinale

Irina Loghin susține că, de mulți ani, bea ceaiuri, din sunătoare, tei, dar și din păducel, plante medicinale pe care, însă, nu le cumpără, preferând să și le culeagă, singură, de pe dealurile din spatele casei sale de la țară:

„Eu îmi culeg singură plantele medicinale, vara, ca să am toată iarna, și chiar știu multe despre ele, le adun de pe dealurile din zona Gura Vitioarei, în Prahova, unde avem o casă. Însă, ceaiurile se beau cu atenție, e nevoie de sfatul unui medic, căci unele fac rău, în exces. De pildă, toamna, în copilărie, eu mâncam foarte multe gherghine sau păducel, cum i se mai zice, ceaiul e bun pentru inimă. Erau dulci, coapte și mari.

Dar, la un moment dat, mă bușea câte o durere puternică de cap, vai de mine! Nu știu exact ce se întâmpla, ori creștea ori scădea tensiunea, ceaiul în exces dăunează. Am și o zonă cu sunătoare, într-un luminiș de pădure, dintr-un cătun de peste Teleajen, unde am casa, este o nebunie. Sunătoarea este bună pentru ficat, stomac, dar și pentru un somn bun.

Mai culeg și coada-șoricelului, este util pentru ficat, băi de șezut. Am mai și cumpărat, dar în pungi am găsit multe bețe, eu folosesc mai mult florile”.

Cum usucă perfect plantele medicinale?

Inegalabila artistă Irina Loghin ne-a dezvăluit și micile sale trucuri, atunci când pune la uscat plantele medicinale:

„Eu, toate florile, de soc, de tei, de sunătoare, le usuc într-o cameră întunecată, nu la soare, așa își păstrează culoarea naturală, tot anul, nu se fac negre. Iar florile de soc le tai mai întâi cu cuțitul, în bucăți mici, nu pun la uscat toată acea pălărie de flori”.

„Levănțica, cel mai mare ajutor pentru somn”

Dar, Irina Loghin ne-a vorbit și despre beneficiile lavandei, care își păstrează luni la rând parfumul special, reconfortant:

„Levănțica este cel mai mare ajutor pentru somn, am plantat și în fața casei, aici, la București, am sădit mai multe rânduri. Îmi ajunge tot anul, o culeg însă numai atunci când are un moțișor în vârf. Atenție, toate plantele medicinale le culeg numai pe zi cu soare.

Minunata floare de lavandă o folosesc și mă ajută foarte mult la somn, la odihnă, fac o pernă din pânză de bumbac, pun floarea înăuntru și îmi dă un somn liniștitor. Plus un ceai de tei. Ambele îți dau viață, energie, îndeamnă să gândim pozitiv”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Banner Natalia Guberna png
julieta szonyi jpg
sabrina carpenter body roz instagram jpg
banner Doina Spătaru
image png
banner Mihai Traistariu
image png
banner Simona Trască
image
actualitate.net
image
actualitate.net