Lili Sandu, dezvăluiri despre problemele de sănătate. Cum a depășit un moment dificil din viața sa

Ultima actualizare:

Lili Sandu, îndrăgita artisă, dezvăluie lupta sa curajoasă împotriva depresiei postnatale și premenopauzei, oferind o perspectivă sinceră și profundă asupra experiențelor sale. La doar 29 de ani, a primit diagnosticul de premenopauză, provocare pe care a depășit-o printr-un proces de "restartare a organismului". Într-un interviu acordat Revistei Viva!, Lili împărtășește cu sinceritate căile prin care a depășit aceste momente dificile, aducând în prim plan teme delicate, dar esențiale pentru sănătatea femeilor.

Lili Sandu. Foto: arhiva.
Lili Sandu. Foto: arhiva.

Lupta cu depresia postnatală

Lili Sandu a devenit un exemplu de curaj atunci când a ales să vorbească deschis despre depresia postnatală, conștientizând că multe femei trec prin această experiență, dar puține îndrăznesc să vorbească. Ea subliniază importanța de a depăși stigmatele și rușinea asociate acestei afecțiuni, încurajând femeile să caute ajutor și să vorbească deschis despre trăirile lor.

Sunt convinsă că foarte multe femei trec prin așa ceva și au o oarecare reținere în a vorbi deschis, sincer, fără perdea despre asta. Poate din rușine, din frica de a fi judecate sau neînțelese, din teama de a fi acuzate că se victimizează. Însă depresia postnatală este ceva normal, ceva real, ceva care se întâmplă dintotdeauna, doar că acum din ce în ce mai multe femei verbalizează lucrurile prin care trec după ce dau naștere unui copil", este de părere vedeta.

Premenopauza la doar 29 de ani

Femeile trec prin diferite etape ale vieții, iar Lili a primit un diagnostic tulburător la o vârstă neobișnuită: premenopauză la doar 29 de ani. În fața incertitudinii și temerilor legate de viitor, Lili s-a confruntat cu această provocare printr-un demers surprinzător - o dietă strict vegană. Această alegere neobișnuită a fost îndrumată de un medic naturopat din America, și a avut un impact semnificativ asupra sănătății ei.

A fost un verdict dur, mai ales că nu aveam nici 30 de ani. Mă simțeam neputincioasă și îmi era frică de viitor. Însă am avut mare noroc să întâlnesc un doctor naturopat în America. Acesta m-a ajutat enorm. Primul pas a fost să urmez o dietă strict vegană. Inițial, mi s-a părut imposibil, nu concepeam să nu mai mănânc brânză și alte produse de origine animală. Am crezut că nu voi rezista foarte mult timp, însă m-am surprins singură", a povestit Lili Sandu.

Restartarea organismului

Decizia de a adopta o dietă vegană s-a dovedit a fi cheia pentru "restartarea organismului" lui Lili. Acest demers a fost menit să optimizeze funcționarea hormonală și intestinală, având un impact pozitiv asupra sănătății generale. Mesajul său este unul de încurajare pentru toți cei care se confruntă cu provocări de sănătate, subliniind importanța atenției acordate nutriției și intoleranțelor alimentare.

Rolul părinților și îngrijorările legate de copii

Lili Sandu și partenerul ei Silviu se bucură de viața în trei, recunoscând că momentan simt că nu le lipsește nimic. Ea reflectează asupra responsabilităților părinților în modelarea caracterului și personalității copiilor, recunoscând importanța acordării de afecțiune și timp de calitate.

Lili Sandu, prin sinceritatea și deschiderea sa, devine o voce puternică pentru femeile care se confruntă cu depresia postnatală și alte provocări de sănătate. Experiența sa cu premenopauza la o vârstă fragedă subliniază nevoia de a aborda sănătatea femeilor într-un mod holistic, integrând aspecte precum nutriția și îngrijirea personală. Mesajul său transmite speranță și curaj, inspirând pe toți cei care se confruntă cu provocări similare să caute soluții și să își valorifice propria sănătate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
Ieri, în Joia Mare, atunci când artista a avut o zi liberă și a vopsit ouă pentru Paște, alături de cei doi copii ai săi, fiul său mai mare, Albert ( 14 ani) și fetița ei, Aida (12 ani)
image png
mihai margineanu jpeg
marina voica jpg
image png
banner Tania Budi Mihai Trăistariu png
maria carneci jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net