O celebră influenceriță din România are leucemie! A povestit totul, cu lacrimi în ochi: „Nu mi-a venit să cred”

Ultima actualizare:

O cunoscută creatoare de conținut traversează momente pline de durere, după ce medicii i-au pus un diagnostic crunt: leucemie. Cine este și ce dezvăluiri a făcut fanilor săi, descoperiți din rândurile de mai jos. 

Vedeta care are leucemie / foto: Pixabay
Vedeta care are leucemie / foto: Pixabay

Amarah este tiktokerița care are grave probleme de sănătate, după ce medicii au descoperit că are cancer. Tânăra transgender a aflat recent această veste și cu greu își poate reveni din șoc. Devastată în urma diagnosticului primit, tânăra și-a făcut curaj și a vorbit despre sentimentele care o încearcă. Este încrezătoare că va depăși cu bine întreaga situație. 

„Sunt sigură că am o formă mai ușoară!”

Amarah a ales să le vorbească miilor de persoane care o urmăresc în mediul online. Le-a mărturisit că a fost diagnosticată cu cancer. Printre lacrimi, tânăra a reușit să spună care este acum starea sa de sănătate, fiind vizibil afectată de tot ceea ce i se întâmplă. 

„Nu vreau să mai repet că am zis deja ce am.Vreau doar să mă liniștesc. O să vreau să fiu tratată la fel. După cum am spus, leucemia poate să se vindece, o să trăiască mulți oameni. Când m-a sunat nu mi-a venit să cred, tot la aia mă gândesc. Sunt sigură că am o formă mai ușoară, nu am ceva care să afecteze chiar așa tare”, a declarat Amarah.

Amarah / foto: Social media
Amarah / foto: Social media

Tot ceea ce trebuie să știi despre leucemie 

Leucemia, sau „boala de sânge”, așa cum este cunoscută în termeni populari, afectează din ce în ce mai multe persoane. Cu informații importante despre această afecțiune a venit hematologul Daniela Georgescu. Conform spuselor specialistului, leucemia acută este o boală cu cauze necunoscute. 

„Leucemia acută, care este poate cea mai complexă patologie hematologică, are o cauză necunoscută, dar știm că în spatele acestei patologii, stă o proliferare necontrolată a unor celule tinere care se dezvoltă la nivelul compartimentului medular.

Celulele se numesc blaști. Au un ritm de multiplicare mult mai rapid, cu invazia altor celule și organe. 

În leucemie acută ne referim la două mari probleme. În primul rând, acești blaști în urma unor mutații genetice necunoscute, își pierde funcția lor normală de a produce toate celulele din sângele nostru.

Nu își mai face treaba. În momentul în care nu își mai face treaba, organismul suferă. Apare anemia severă, dar și incapacitatea organismului de a se proteja de infecții”, a spus medicul Daniela Georgescu, vineri, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

Simptomele leucemiei acute

Medicul a vorbit și despre simptomele care anunță că putem suferi de leucemie acută. A tras un semnal de alarmă asupra vânătăilor de pe corp, a imunității și nu numai. 

„Simțim că ne îmbolnăvim mai repede, anemia, dar și sângerările, din cauza lipsei trombocitelor. Nu ni se mai vindecă rănile. Apar vânătăi. Mare atenție la vânătăile apărute fără să ne lovim.

De asemenea, avem invazia medulară. O invazie dată de o celulă tânără, care proliferează fără să poată fi oprită, invazie care poate duce pe lângă la afectarea țesuturilor hematoformatoare ficat, splină, dat putem discuta și despre afectarea sistemului nervos central.

Leucemie / foto: Arhiva Click!
Leucemie / foto: Arhiva Click!

Metode de prevenție 

Cu toate că nu se cunosc cu exactitate factorii care duc la apariția leucemiei, medicul ne recomandă să luăm următoarele măsuri de precauție: 

„În ceea ce privește prevenția, cred că cel mai corect ar fi să discutăm despre evitarea unor factor de risc. Din păcate, nu știm care sunt cauzele care duc la aceste modificări în celulă. Ce o face să se transforme într-o celulă malignă.

Se pare că radiațiile, expunerea la substanțe toxice de tip benzen sunt factori care pot să predispună la apariția acestor mutații și anomali citogenetice.

Pe de altă parte, mai există și o categorie de viruși, precum HTLV sau Epstein-Barr, care sunt incriminați în apariția unor forme de leucemie acută. 

Bineînțeles că mai există și factorii predispoziționali, legați de manifestările genetice.” - a mai spus medicul Daniela Georgescu. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
lidia buble
laura cosoi eleva jpg
image png
image png
alex bodi colaj instagram jpg
Andreea Mantea Casa iubirii  jpg
Sophia Loren 88 (11) jpg
Credits  Vlad Andrei jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net