Octavia Geamănu, noi informații despre „războiul” cu Antena 1. Ce spune despre proces: „Merg înainte”

#Exclusiv Click!

Octavia Geamănu (39 de ani) s-a lăsat cuprinsă și ea de „microbul” inteligenței artificiale. Fosta prezentatoare TV s-a „făcut” roșcată doar în mediul online, iar reacțiile pe care le-a primit în urma postării fotografiilor cu schimbarea de look au fost unele pozitive. Mai mult, fosta prezentatoare de la Antena 1 ne-a vorbit și despre procesul pe care îl are, în plină desfășurare, cu postul de televiziune. 

Soția lui Marian Ionescu de la Direcția 5, s-a declarat astfel și îngrijorată de amploarea pe care a luat-o această capacitate a inteligenței artificiale de a crea materiale false așa că a tras un semnal de alarmă cu privire la acest lucru. În plus, chiar se gândește serios că poate nu ar fi rău  să umble puțin și la culoarea părului dacă reacțiile venite ca urmare a schimbării „fake” de look au fost extrem de favorabile.

Mă bucur că vă place de mine chiar și morcovel, cognac, roșcât, arămiu sau cum s-o numi această nuanță. Totuși nu întâmplător am scris “Să vezi și să nu crezi”…Una dintre prietene mi-a făcut această schimbare de look cu ajutorul unei aplicații. Pare foarte reală imaginea, în mod cert! Însă acesta este un context fericit pentru efectul pe care îl are un fake”,  a început să povestească Octavia Geamănu în mediul online.

Pe mine una, mă îngrijorează această capacitate a inteligenței artificiale de a crea materiale false pentru că ea deja duce la răspândirea știrilor false, manipularea informațiilor și compromiterea identității online. Pericolul constă în potențialul impact asupra reputațiilor individuale, instituțiilor și chiar a democrației, întrucât încrederea în sursele de informație poate fi curând grav afectată.La întrebarea fiului meu Andrei “Și cum știu ce filmuleț e real sau nu?”, am ajuns să dau din umeri. Tare-mi e că din umeri dau și experți în IT cărora această tehnologie le ridică provocări semnificative pentru dezvoltarea unor mecanisme eficiente de detectare și combatere a manipulării media, pentru a proteja integritatea informației și a preveni impactul negativ asupra societății. Până la încălzirea globală ne distruge AI-ul!Totuși, întrucât stilul meu e unul al gândurilor bune, aș vrea să-nchei într-o notă de umor real...A dumneavoastră, aceeași blondă! Încă. P.S. Poza din primul comentariu e reală. 2012, a mai spus fosta prezentatoare TV.

„Lucrurile trebuie tratate cu seriozitate!”

Contactată de Click!, Octavia Geamănu ne-a spus cât de reală i s-a părut fotografia cu ea roșcată!

„Nu mă gândeam că o schimbare de look are un asemenea impact. Când am primit poza de la prietena mea, am fost surprinsă cât de reală părea. Ceea ce a accentuat și mai mult sentimentul de neputință în fața AI. Căci, iată, vedem zilnic cum capacitatea de a crea videoclipuri false cu aparență autentică poate genera confuzie în opinia publică iar efectele pot fi într-un termen scurt teribile pentru societate. Ireversibile chiar!”, ne-a declarat vedeta care e ușor revoltată de amploarea pe care a luat-o tehnologia în zilele noastre dar și că suntem pândiți la orice pas de un pericol ce ne-a intrat deja în case.

Ce am făcut eu e nimic. Dar gândiți-vă ce înseamnă utilizarea deep fake-urilor în domeniul dreptului și al justiției, unde pot influența probele video prezentate în instanță. Ori manipularea din politică. Sunt „n” scenarii care pot fi puse în practică de minți malefice. Ieri mulți români se amuzau că președintele dansează într-un trib din Africa ori cânta la orgă, în clipuri fake, desigur. Dar, totuși lucrurile trebuie tratate cu seriozitate! Pericolul nu mai e la ușă ci ne-a intrat în case”, mărturisește Octavia Geamănu.

Cât despre schimbarea imaginii sale și a look-ului, Octavia Geamănu ne-a povestit că a trecut prin toate și a experimentat mai multe culori de păr.

Poza mea a fost ceva ușurel. Părea foarte reală. Atât de reală încât mii de oameni au apreciat-o și am primit sute de complimente. Doar sora mea a zis: “Nu cred că te-ai vopsit așa!” pentru că știe cât iubesc blondul pe care îl am de 13 ani. Am fost brunetă cu breton, a urmat ciocolatiu, arămiu, apoi toate nuanțele de blond până am ajuns să merg la salon doar de două ori pe an pentru șuvițe. Da, mă bate gândul unei schimbări de look dar Alina Cartu și Cami Sultan care se ocupă de părul meu de 8 ani mi-au spus că o să regret schimbarea și o să plâng după blond la cum mă cunosc ele.  Ce-i drept, vorba aceea “once a blonde, always a blonde”. Totuși mi-a lipsit mult această libertate de a-mi schimba look-ul după voia mea”, ne-a povestit Octavia Geamănu pe care parcă o bate puțin gândul unei noi înfățișări.

18 ani a trebuit să cer aprobări, așa că dacă într-o proximă zi o să mă vedeți “morcovel” să nu fiți surprinși. Printre cele mai frecvente întrebări pe care le primesc de la fetele, femeile care urmăresc podcastul meu “Gânduri bune” sunt cele care au legătură cu look-ul meu: machiaj, haine, pantofi și în special păr - cum îl aranjez, ce produse folosesc, cum de arată atât de sănătos, strălucitor. Am devenit “expertă” în blond. Dar cu sinceritate îți spun că după avalanșa de complimente primite la acea postare, m-am uitat în garderoba și mi-am dat seama că blondul merge cu orice, dar “morcovelul” e greu de purtat”, a concluzionat vedeta pentru Click!

Are nou termen de judecată în procesul cu Antena

Octavia Geamănu este încă în proces cu Antena , acolo unde a prezentat ani de zile Observatorul. Chiar ea a anunțat pe rețelele de socializare în martie 2023 că a luat sfârșit coșmarul pe care l-a trăit în ultimele 9 luni și a fost concediată atunci. Așa cum ne-a povestit azi, abia în luna aprilie vedeta are un nou termen în procesul pe care îl continuă cu Antena 1.

„Iar despre procese: merg înainte. Un nou termen în aprilie”, ne-a declarat Octavia Geamănu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
image png
alina sorescu jpg
Tată de trei copii, îndrăgitul artist își face programul astfel încât să poată petrece timp și cu ei
image png
De Paște, și prezentatorul emisiunii Exclusiv VIP de la Prima TV, a nimerit vreme frumoasă în Dubai alături de soția sa, Oana Turcu, și fiul lor, Tudor
Banner lidia buble
banner ilinca vandici png
banner andreea esca png
image
actualitate.net
image
actualitate.net