Saveta Bogdan, dezamăgită total de viața din America, unde locuiește fiica ei: „Nu m-aș muta definitiv, ca Maria Ciobanu!”. Cu câți bani i s-a majorat pensia?

#Exclusiv Click!

Solista de muzică populară Saveta Bogdan (78 de ani) a revenit, în urmă cu trei zile, din America, unde locuiește fiica ei, Cătălina. Artista ne-a vorbit despre această vacanță, intrată în prelungiri, dar și despre majorarea pensiei. Ne-a oferit și o rețetă rapidă de castraveți murați, cu un ingredient-secret, ușor de preparat și de tinerele gospodine. 

A tras o mare spaimă în avion, la întoarcerea din America

Saveta Bogdan a trecut prin mari emoții, zilele trecute, la revenirea în țară, cu avionul, din America. La aterizare, a mulțumit Cerului că s-a întors sănătoasă, acasă, pe pământ românesc:

„Am călătorit adesea cu avionul, dar, ca acum, n-am tras niciodată o așa de mare spaimă. Am intrat într-un gol de aer, înainte de a ajunge la Istanbul, și atât de tare s-a zdruncinat avionul că mi s-a vărsat cafeaua în poală. Noroc că a fost numai atât, puteam să murim. De obicei, în avion eu citesc rugăciuni, ca să nu ne prăbușim”.

De ce nu vrea să se mute definitiv, în America, precum Maria Ciobanu?

Întrebată de reporterul Click! dacă a bătut-o vreodată gândul să se mute definitiv peste Ocean, precum Maria Ciobanu (87 de ani), pentru a scăpa de obositoarele drumuri dus-întors, la fiica ei, artista Saveta Bogdan ne-a răspuns, pe un ton ferm:

„Nu vreau să plec definitiv din România, Doamne ferește! Aici m-am născut, aici vreau să mor. Aici am lumea mea, prietenii, vecinii, oamenii care mă iubesc. În America, oamenii sunt respectuoși, manierați, dar te cam țin la distanță, sunt reci.

M-am împrietenit pe acolo cu o vecină, mai stăteam la povești. Am și cântat pentru românii din diaspora, pe la tot soiul de petreceri, pe la biserici, pe la târgurile de toamnă, am vizitat mai multe orașe mari, dar, acolo, îmi place să merg numai în vacanțe.

Mariei Ciobanu, care locuiește în America, de peste 20 de ani, poate că îi place, dar, mie, una, nu. Nu m-aș putea muta definitiv, ca ea. Sincer? De-abia aștept să revin în România, la casa mea. Fiecare, după cum simte”.

„Mi-au majorat pensia cu 200 de lei”

După o viață închinată scenei, de peste 50 de ani, artista de muzică populară Saveta Bogdan a mai primit un ban, în plus, la pensie, în urma recalculării:

„Nu spun ce pensie am, căci, oricât aș zice, îmi sare lumea în cap. Pot spune însă că mi-au mai mărit, acum, cu recalcularea, cu 200 de lei. E mult, e puțin? Asta e suma. Nu mă plâng de pensie, nu trăiesc numai din ea. Mai cânt, pe la câte o nuntă, mai strâng câte un ban”, ni s-a mai confesat Saveta Bogdan, exclusiv pentru Click!

Rețeta ei de murături, cu apă rece. Ingredientul secret

Saveta Bogdan, de altfel, și o bună gospodină, le-a oferit cititorilor Click! delicioasa ei rețetă de castraveți murați, ușor de pregătit:

„Eu pun castraveți, de mărime medie, bine spălați, în borcanele sterizate. Adaug foi de dafin, piper, o lingură de sare grunjoasă cu vârf, la litrul de apă, picur apoi și puțin oțet. În borcane strecor și câte o crenguță de cireș, dă un gust bun, dar și hrean mult, ca să îi păstreze tari, și acum mai am de anul trecut.

La sfârșit, torn peste ei apă rece, nu fiartă, leg bine borcanele la gură, cu celofan, peste care pun capacul. I-am pus și fiicei din America murături, i-am făcut și suc de roșii. Și-au amenajat acolo o mică grădină, cu pătrunjel, morcovi, cartofi, dar care nicidecum nu au gustul legumelor de la țară, din România. Pământul nu e atât de bun și de roditor. Ea locuiește pe lângă Chicago”, a mai menționat Saveta Bogdan, exclusiv pentru Click!

Solista Saveta Bogdan s-a năs­cut  pe 16 ianuarie 1946, la Sângeorz-Băi, în judeţul Bistriţa Năsăud. A lansat 12 CD-uri, piesele ei de succes fiind „„Sunt fată de Sângeorz-Băi” sau „Nu ştiu, bade, ce-i cu mine”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf se văd la tribunal din nou Colaj Click!
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Banner Laura Cosoi
image png
halle berry getty jpg
paris hilton lenjerie intima jpg
Banner Monica Bârlădeanu
roman burtsev leonardo dicaprio profimedia jpg
banner adela popescu png
monica birladeanu valeriu gheorghita instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net