Sora lui Petrică Mîțu Stoian continuă războiul cu impresarul Doru Gușman, în tribunal: „Nu vrea să-mi dea hainele lui Petrică, pentru muzeu, dar nu-l las!” Gestul impresionant al fostei soții îndoliate

#Exclusiv Click!

Maria Tărchilă, sora regretatului artist de muzică populară Petrică Mîțu Stoian, este tare necăjită că nu reușește să intre în posesia bunurilor artistului, rămase în casa fostului impresar, Doru Gușman. Femeia susține, exclusiv pentru Click!, că nu se lasă până nu recuperează costumele lui populare, pe care, mai apoi, le va expune în muzeu. Ea ne-a vorbit și despre relația cu fosta soție a cântărețului.

Maria Tărchilă: „Doru Gușman a zis că nu-mi dă nimic!”

Maria Tărchilă se zbate de aproape trei ani să ia din casa impresarului Doru Gușman lucrurile care i-au aparținut fratelui ei:

„L-am dat în judecată, însă nu s-a mai întâmplat nimic cu procesul. S-a dat neînceperea urmării penale. L-am dat din nou în judecată, nu-l las, mă duc cu el și pe penal și pe civil! Trebuie să îmi dea lucrurile lui Petrică, diplomele, trofeele, a zis că nu-mi dă nimic. Nu mă las până nu recuperez tot din casa lui Doru Gușman, unde Petrică a locuit în ultima parte a vieții. Doru e tare răutăcios!”.

Sora lui Petrică Mîțu Stoian, artistul trecut în neființă, anunță deschiderea muzeului care va purta numele cântărețului, amenajat fiind chiar în casa părintească din Isverna, Mehedinți.

„Muzeul încă nu e deschis și nu va fi cu bilet de intrare, nu facem noi muzeu pe bani! Acolo este tot timpul cineva, o nepoată, era frumos să avem toate lucrurile lui. O să promovăm muzeul cu un filmuleț video, la trei ani de la decesul lui Petrică, să știe lumea, să vină să viziteze. Se poate vizita toată casa, nu e restricționat. Acolo sunt expuse costumele populare, lucrurile lui, poze din copilărie, cu părinții. Trece timpul, dar nu o să-l uităm toată viața, cât trăim pe pământ, nici eu și nici sora mea”, ne-a mai mărturisit Maria Tărchilă, exclusiv pentru Click!

Gestul de suflet al lui Carmen, fosta soție a artistului

Petrică Mâțu Stoian și Carmen Mihaela au divorțat în 2012. În memoria lui, femeia s-a ocupat de Festivalul „Petrică Mîțu Stoian”, desfășurat la Târgu-Jiu, dar îi face și toate pomenile. Maria Tărchilă ne-a vorbit despre relația cu fosta cumnată:

„Fosta soție a lui Petrică, fosta mea cumnată, Carmen, e bine, s-a ocupat și ea de festival, ea lucrează la „Doina Gorjului”, îi face și parastas. E tare cumsecade, ne vizităm, vine la noi, la Arad, ea locuiește în Târgu-Jiu. Acolo am făcut Festivalul „Petrică Mîțu Stoian” pentru că fratele meu acolo s-a lansat ca artist!”, ni s-a mai confesat Maria Tărchilă, exclusiv pentru Click!

Petrică Mîțu Stoian a murit în urma terapiei în camera hiperbară

Maria Tărchilă este însă în proces și cu clinica unde Petrică fusese internat, pentru terapie în camera hiperbară, considerată atunci un bun tratament post-Covid-19. Lui, însă, i-a fost fatal:

„După autopsie, plămânii lui Petrică erau maro, nu roz, așa cum sunt ai oricărei persoane, chiar și după ce moare. Înseamnă că i s-au ars acolo, în cabina respectivă, la clinică”, spunea Maria, imediat după decesul fratelui ei.

Petrică Mîțu Stoian a încetat din viață pe 6 noiembrie 2021, la Reșița, la vârsta de 61 de ani. A fost înmormântat în cimitirul Ungureni, din Craiova. Pe cavoul său stă scris:

„Pământul este scena pe care omul apare, își joacă rolul, apoi dispare”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
familie  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
banner oana lis png
Banner Marina Voica
dumitru rucareanu colaj captura video jpg
mircea bravo la mare jpg
Banner Daniela Gyorfi
Sătul să i se tot adreseze întrebarea pe care nu mai vrea să o audă, și anume de ce a plecat din juriul emisiunii de la Antena 1, Mihai Bendeac a rupt tăcerea într-un mesaj postat pe rețelele de socializare
serban huidu si mihai gainusa
banner cristina siscanu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net