Supa-minune, care te ajută să prinzi viteză iarna, când „ruginesc” articulațiile. Rețeta ieftină a lui Mihai Onilă: „Se consumă pe stomacul gol!”
Mihai Onilă, fostul solist al trupei AXXA, devenit, între timp, și nutriționist, ne-a vorbit, exclusiv pentru Click!, despre rolul colagenului în organism. Ne-a oferit și rețeta lui de supă din oase de vită, dar și a unui desert delicios, pe bază de gelatină alimentară, ambele potrivite pentru sezonul rece.








„Mobilitatea fizică este legată de prezența colagenului în organism”
Artistul Mihai Onilă, care recent a devenit și nutriționist, ne-a vorbit, exclusiv pentru Click!, despre rolul colagenului în organism:
„Colagenul este materia care menține elasticitatea tuturor tendoanelor și a articulațiilor noastre, inclusiv elasticitatea pielii noastre, deci de această elasticitate avem nevoie, la fel cum avem nevoie de apă și de aer, pentru că însăși mobilitatea fizică este legată de prezența colagenului în organismul nostru”.
Rețeta de supă din oase de vită: „Se consumă pe stomacul gol!”
Iată și rețeta de supă din oase de vită, recomandată de Mihai Onilă. Pe lângă faptul că este foarte gustoasă te și înviorează brusc, mai ales iarna, când articulațiile sunt amorțite:
„Se pun oase cu măduvă la fiert, între 5-8 oase de vită, se lasă cam 3 ore, la foc mic. Se adaugă sare, o frunză de dafin, piper, 2 morcovi, 2 cepe, tăiate grosier. Se consumă dimineața, după preferință, rece sau caldă, pe stomacul gol”.
Desert delicios din gelatină alimentară
Mihai Onilă se răsfață adesea și cu un desert sănătos, pe bază de gelatină alimentară. Iată și această rețetă, simplă, ieftină, și cu timp de preparare redus:
„Pe lângă supă, ca să beneficiem de un colagen cât mai natural, putem face un desert cu gelatină alimentară, amestecată cu 100 ml de apă caldă și apoi totul adăugat cu 100 ml de zeamă de portocală. Se lasă la frigider două ore, apoi se consumă cu plăcere”, mai spune specialistul în nutriție, exclusiv pentru Click!
Codruța Pantelimon, nutriționist: „Cel mai minunat preparat este piftia”
Dar și nutriționista Codruța Pantelimon ne-a oferit un sfat prețios, prin intermediul Click!, pentru perioada rece, când „ruginesc” articulațiile:
„Cel mai întâlnit și mai minunat preparat este piftia, pentru perioada rece de iarnă. Un preparat zemos, din tot felul de grăsimi și oase, la care se adaugă imbatabilul usturoi, este ideal. Într-adevăr, timpul de fierbere este mai îndelungat, însă merită din plin așteptarea. Este, de fapt, un renumit elixir, care abundă în colagen natural, un protector al articulațiilor, înțepenite în sezonul rece”.