Tradiția inedită pe care o respectă Livia Graur de Paște. Nu mulți români fac asta

#Exclusiv Click!

Livia Graur va face anul acesta Paștele acasă, împreună cu fiica ei, Renata. Cele două respectă tradițiile cu sfințenie. Au, însă, și un obicei împrumutat de la catolici. 

Livia Graur și fiica ei, Renata, vor sta acasă, anul acesta, de Paște. Cele două fac împreună curățenia de dinainte de marea sărbătoare, dar și toate bunătățile pe care le vor pune pe masa de Paște. 

Renata îi e de mare ajutor mamei sale în bucătărie, unde acestea vopsesc ouăle și gătesc preparate specifice, precum sărmăluțe în foi de viță sau friptură. 

Livia Graur și fiica ei, Renata, împodobesc bradul și de Paște 

Vedeta Prima Tv ne-a dezvăluit, însă, că de mai mulți ani ea și fiica ei respectă o tradiție preluată de la catolici: și anume împodobirea unui brăduț cu ouă colorate.

Renata e responsabilă cu această acțiune.

„Anul acesta o să petrec Paștele în București. De altfel nici nu prea îmi place să plec de acasă în perioada sărbătorilor,  o dată din cauza aglomerației și apoi și pentru că îmi plac mesele în familie și cu prietenii apropiați. 

Țin foarte mult la tradițiile de Paște. Așa că totul trebuie să fie perfect, de la curățenie la ce pun pe masă. Am și un ajutor de nădejde, pentru că Renatei îi place foarte mult să mă ajute în bucătărie. Facem împreună ouăle, sarmalele în foi de vițǎ și friptura.

Un alt obicei pe care îl respect cu sfințenie este împodobirea pomișorului nostru de Paște cu ouă colorate. Este o tradiție împrumutată de la catolici, care obișnuiesc să împodobească crengi de măslin”, a declarat Livia Graur, în exclusivitate pentru Click!

Livia vopsește ouăle cu vin roșu 

Prezentatoarea de la Prima TV are o reţetă specială când vine vorba de vopsit ouă.

„Ştiu că vopselele pe care le găsim în magazine conţin foarte multe substanţe nocive,aşa că prefer să folosesc vopseaua «naturală». De când eram copil, bunica folosea foile de ceapă, sfecla roşie şi frunzele de spanac pentru a colora ouăle şi am învăţat de la ea tehnica.

Am descoperit, însă, în urmă cu câțiva ani, o reţetă şi mai interesantă de vopsit ouă: cu vin roşu. Este adevărat, ouăle trebuie lăsate peste noapte în vin ca să capete o culoare rozalie,iar vinul trebuie să fie de foarte bună calitate,dar la final rezultatul este deosebit!

Iar, pentru ca decorul să fie şi mai şi, înainte de a le pune la colorat, pe ouă aplic frunze de pătrunjel sau petale de flori, pe care ulterior le pun într-un ciorap şi abia apoi le bag în vin”, ne-a mai spus Livia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
cub oana și viorel lis png
cub ameri nasrin png
angela similea
image png
image png
covorul rosu  sursa   Shutterstock jpg
britney spears profimedia jpg
banner pepe png
image
actualitate.net
image
actualitate.net