Anunțul important făcut de Sorin Grindeanu! Începe construcția Drumului Express Bacău-Piatra Neamț. În cât timp vor fi gata lucrările

Sorin Grindeanu a făcut o nouă declarație referitoare la construcția Drumului Expres Bacău – Piatra Neamț. Pe contul personal de Facebook, ministrul Transporturilor a anunțat faptul că a fost aprobată demararea proiectului care vizează ușurarea traficului pe ruta Bacău-Piatra Neamț, cu precizarea că acesta este extrem de important pentru Moldova. 

Drumul Expres Bacău – Piatra Neamț / foto: Arhiva Click!
Drumul Expres Bacău – Piatra Neamț / foto: Arhiva Click!

Joi, într-o ședință de guvern, ministrul Transporturilor a anunțat faptul că au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru construcția Drumului Expres Bacău – Piatra Neamț, timpul estimat pentru finalizarea lucrărilor fiind de 48 de luni. 

Sorin Grindeanu: „Noul drum expres trebuie construit în termen de 48 de luni”

Pentru a devia traficul greu și de tranzit din municipiile Bacău și Piatra Neamț, a fost demarat un proiect care presupune realizarea unui drum express pe acest traseu. Pentru construție a fost alocată suma de 9,13 miliarde de lei. De asemenea, Sorin Grindeanu a mai precizat faptul că acest proiect este finanțat de Programul Transport. 

„Un nou proiect rutier important pentru Moldova! 

Am aprobat, astăzi, în ședința de Guvern, indicatorii tehnico-economici pentru construcția Drumului Expres Bacău- Piatra Neamț (51 km), pentru care au fost alocate 9,13 miliarde de lei (inclusiv TVA).

Noul drum expres trebuie construit în termen de 48 de luni, după semnarea contractului și are ca scop scoaterea traficului greu și de tranzit din municipiile Bacău și Piatra Neamț.

Acest nou obiectiv de infrastructură rutieră face parte din rețeaua primară TEN-T Core, iar construcția lui este finanțată prin Programul Transport (PT) 2021-2027”,  a scris Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, pe pagina sa oficială de Facebook.

Tot ceea ce trebuie să știi despre ce va conține Drumul Express 

Detalii despre Drumul Expres Bacău-Piatra Neamț. Ce va cuprinde Drumul Expres care ar trebui să fie gata în 48 de luni de la semnarea contractului:

- 6 viaducte-

- 17 pasaje-

- 7 poduri-

- 2 Spații de servicii

- 1 Centru de întreținere și coordonare

- 5 noduri rutiere: Nod rutier A7, Nod rutier Racova, Nod rutier Podoleni, Nod rutier Savinești și Nod rutier Piatra Neamț.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Jennifer Lopez în bej, Profimedia (5) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
mario iorgulescu jpg
politist1 jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
ambulanta elevi pexels jpg
index webp
dovleac istock jpg
tigara fum  dependenta  productie tigari   foto pixabay jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net