Curs valutar BNR, 28 aprilie 2023. Euro scade din nou

În urmă cu puțin timp, reprezentații Băncii Naționale a României, au publicat cursul valutar valabil astăzi, 28 aprilie 2023, în ultima zi a săptămânii fiscale. Click îți arată care sunt noile valori!

Euro a scăzut încă o dată / foto: Pixabay
Euro a scăzut încă o dată / foto: Pixabay

Așadar, potrivit BNR, vineri, 28 aprilie, leul românesc a pierdut teren masiv, în raport cu dolarul american şi cu lira sterlină. Leul românesc a pierdut mai mult de un ban în raport cu dolarul american, care a ajuns să fie cotat la aproape 4,5 lei.

Aceasta este cea de-a treia zi la rând în care leul românesc pierde teren, în raport cu dolarul american, care era evaluat la 4,47 lei pe 25 aprilie 2023.

Mai mult decât atât, leul românesc şi-a îmbunătăţit poziţia față de euro, care a ajuns să fie evaluată la 4,9353 lei. Totodată, leul este în scădere şi faţă de francul elveţian, dar în acest caz diferenţa este minimă faţă de ziua precedentă. El a fost cotat, azi, la 5,0133 lei.

Astăzi, preţul pentru un gram de aur este în scădere faţă de ziua precedentă, cu aproape 1,3 lei. Asta înseamnă că, preţul pentru un gram de aur, a fost stabilit vineri, 28 aprilie 2023, la circa 286,43 lei.

Leu va continua să se deprecieze

Asociaţia CFA România a publicat, în urmă cu câteva zile, un sondaj prin care românii au fost întrebați cum văd evoluția leului în comparație cu euro, în următoarele 12 luni.

Astfel, 81 dintre respondenți participanţi anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni (comparativ cu valoarea actuală).

Concret, valoarea medie a anticipaţiilor pentru orizontul de 6 luni a rămas sub valoarea de 5 lei pentru un euro, la 4,9814/euro, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este 5,0274 lei pentru un euro.

„În contextul veştilor pozitive venite din economie, încrederea analiştilor a continuat să crească şi în luna martie, în concordanţă cu îmbunătăţirea anticipaţiilor de creştere economică în 2023. De asemenea, s-au îmbunătăţit aşteptările de continuare a procesului dezinflaţionist, acestea fiind confirmate şi de anticipaţiile de reducere a ratelor de dobândă în anul următor”, a declarat Adrian Codîrlaşu, vicepreşedintele Asociaţiei CFA România, citat de economica.net

Sondajul este realizat lunar de Asociaţia CFA România, de peste 11 ani, şi reprezintă un indicator, prin intermediul căruia organizaţia doreşte să cuantifice anticipaţiile analiştilor financiari, cu privire la activitatea economică în România, pentru un orizont de timp de un an. Sondajul este realizat în ultima săptămâna a fiecărei luni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
oua rosii paste jpeg
Locul în care a fost înmormântat Platon, dezvălui de papirusuri descoperite la Herculaneum (© Facebook / Università di Pisa)
image
actualitate.net
image
actualitate.net