Cum a ajuns o româncă să aibă de plătit 1.500 de euro factura la telefon. Mare atenție!

În cazul în care călătorești în străinătate și folosești serviciile de roaming internațional, ți se poate întâmpla să ai de plătit facturi uriase din cauza tarifelor ridicate aplicate pentru apelurile, mesajele sau datele mobile utilizate în afara țării noastre.

Foarte aproape de graniță se poate activa roamingul fără voia ta. Foto: Shutterstock.
Foarte aproape de graniță se poate activa roamingul fără voia ta. Foto: Shutterstock.

Factură uriașă la telefon pentru o româncă care a folosit din greseală roamingul

Însă, sunt și români care deși nu ies din România, dar sunt foarte aproape de graniță, care ajung să folosească roamingul fără să-și dorească acest lucru. Este și situația unei românce care a povestit, pe Grupul Sfaturi de la Avocați, că i-a venit o factură uriașă de la compania de telefonie mobilă unde are abonamentul. Aceasta susține că a petrecut câteva ore la Dunăre, acolo a dat câteva telefoane și a folosit datele mobile, însă a fost taxată ca și cum ar vorbi din altă țară.

„Spuneți-mi, vă rog, ce pot face în situația în care am primit o factură de aproape 1.500 de euro pentru că am efectuat apeluri și am utilizat date mobile în rețeaua Telekom? Menționez faptul ca am fost timp de câteva ore la Dunăre, nu mi-a venit nicio notificare și nici nu a apărut în dreptul semnalului vreun semn care să arate că semnalul este din Serbia”, a scris o româncă în mediul virtual, sperând să primească un sfat util de la un avocat și, astfel, să-și rezlolve problema.

Tarifele de roaming, variază de la un furnizor la altul

Tarifele de roaming internațional diferă foarte mult de la un furnizor de servicii la altul. Este bine de ștut că acestea pot genera costuri mari pentru cei care nu sunt conștienți de aceste tarife sau nu și-au setat limitele de consum în roaming.

Însă, sunt și situații în care deși utilizatorii nu ies din țară, dar sunt la graniță, ajung să aibă de achitat sume mari de bani, așa cum e și cazul româncei care și-a spus povestea pe grupul de avocați. 

Ce trebuia făcut ca să nu se ajungă aici

Aceasta a primit sfaturi cu ceea ce trebuia să facă ca să nu ajungă în această situație.”Trebuia dezactivat roaming-ul atât din cartelă, cât și din telefon! Am avut aceeași situație! Telekom avea înainte o limită de cost suplimentar! Vorbiți cu cei de la telekom, eu am plătit numai acea limită, 50 de euro!

Alți români au fost avertizați când s-au aflat în acea zonă să nu folosească telefonul mobil pentru că ar putea exista riscul să intre roamingul, au scris cei de la Ziare.

La 50 euro sunt obligați să te sune pentru a lăsa deschisă conexiunea. 1500 e aberant!”„Eu când am vizitat Cazanele Dunării cel care ne-a plimbat cu barca ne-a atras atenția să nu folosim telefonul mobil că s-ar putea să ne taxeze la convorbiri, că sunt zone unde te taxează sârbii ca la roaming, doar poze am făcut.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net