Aceasta este cea mai scumpă brichetă din lume! Costă mai mult decât un Ferrari

Ultima actualizare:

Este mai scumpă decât un Ferrari! LOUIS XIII Fleur de Parme este cea mai scumpă brichetă de trabucuri din lume și are un aspect cu totul regal. Brandul francez de lux S.T. Dupont a realizat-o pe comandă, la cererea specială a lui Steven Hung, un miliardar extravagant din Hong Kong pasionat de istoria Franței, de unde și numele acestei brichete.

LOUIS XIII Fleur de Parme, cea mai scumpă brichetă din lume
LOUIS XIII Fleur de Parme arată ca o adevărată bijuterie (Foto: S.T. Dupont/thecollectors.pro)

Bricheta LOUIS XIII Fleur de Parme, inspirată din stilul renascentist

Inspirată de stilul renascentist/baroc al epocii regelui Ludovic al XIII-lea, bricheta LOUIS XIII Fleur de Parme, unică în lume, a fost concepută ca o coroană aurie așezată pe o bază decorativă. Realizată din 400 de grame de aur solid, aceasta a fost decorată cu 152 de safire, care însumează 41 de karate, relatează site-ul Oddity Central.

A fost realizată de Prințesa Tania de Bourbon Parme (62 de ani), o descendentă directă a lui Ludovic al XIII-lea. Ea este, de asemenea, o femeie de afaceri de succes și un designer renumit. Prințesa a petrecut șase luni lucrând cu o echipă de 80 de artizani pentru a produce o piesă de artă unică, demnă de titlul de „cea mai scumpă brichetă de trabucuri din lume”.

Bricheta LOUIS XIII Fleur de Parme costă 500.000 $

Clientul a plătit pe ea 500.000 de dolari, în 2013, iar până acum nici o altă brichetă nu a detronat-o pe LOUIS XIII Fleur de Parme, fiind recunoscută chiar și de Cartea Recordurilor. Ai putea spune că această brichetă a dat expresiei „a arde banii” un sens cu totul nou. Considerată o capodoperă printre cunoscători, bricheta combină arta și estetica modernă cu cea de epocă.

LOUIS XIII Fleur de Parme s-a dovedit a fi atât de populară printre colecționarii de produse de lux încât S.T. Dupont a realizat alte 31 de replici ale acesteia, ce-i drept mult mai mici, care s-au vândut cu 15.900 de dolari fiecare. Interesant este că S.T. Dupont a creat, de asemenea, cea mai scumpă brichetă de țigări din lume.

Ligne 2 a fost făcută în 2009 și a costat aproximativ 79.500 de dolari. A fost realizată din poliuretan de înaltă calitate și avea o carcasă din aur alb de 18 carate, decorată cu 468 de diamante strălucitoare. Desigur, acest preț pălește în fața celui pentru care a fost vândută LOUIS XIII Fleur de Parme.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
fratele Principele Radu, medicul Dan Gabriel Duda, la inmormantarea mamei   Casa Majestatii sale (10) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1654420960 cascada pisoaia 16 jpg
shutterstock 1750660511 jpg
insula finlanda profimedia jpg
criminal victime constanta 1 jpg
brezoi 00 jpg
Copil bolnav FOTO Shutterstock jpg
pompieri smurd jpg
bani multi pensie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net