Animalul drăgălaș care e mai periculos decât ursul. Poate să te ucidă în doar câteva minute

Oamenii au avut dintotdeauna o relație strânsă cu animalele, dar fac mereu o greșeală elementară: judecă ființele după felul în care arată. Spre exemplu, un animal pe care majoritatea îl consideră drăgălaș este, de fapt, mai periculos decât ursul. Te poate ucide în câteva minute, foarte ușor.

Animalul considerat drăgălaș, dar care e chiar mai periculos decât ursul / foto: Arhiva Click!
Animalul considerat drăgălaș, dar care e chiar mai periculos decât ursul / foto: Arhiva Click!

Când văd animale drăguțe, oamenii presupun automat că ele nu au cum să fie periculoase, dar acest lucru este cât se poate de departe de adevăr. Dimpotrivă, unele ființe, deși par adorabile, te pot ucide în cateva minute. Este și cazul elanului. Considerat de mulți un animal drăgălaș, el este, de fapt, mai periculos decât ursul și te poate „sfâșia” într-un timp extrem de scurt.

Animalul drăgălaș, dar periculos

Potrivit unui top realizat de Treehugger, care prezintă 15 cele mai drăguțe animale care pot ucide un adult în câteva secunde, elanii se numără printre cele mai periculoase întâlnite în mod regulat din lume. Ei devin periculoși în momentul în care se simt amenințați sau sunt deranjați. Anual, victimele sunt mai numeroase decât cele înregistrate în cazul urșilor, fiind înregistrat un număr aproape dublu. 

Datorită blănii groase, izolatoare și a dimensiunilor imense, elanii trebuie să trăiască în climă rece. Există, de asemenea, elani și în Europa. Au fost văzuți chiar și pe teritoriul României. Totodată, este important de știut că, în momentul în care au de apărat pui, elanii devin și mai agresivi.

Un alt animal care pare, la prima vedere, adorabil, datorită „obrajilor” bucălați și ochilor mari, dar este periculos, este peștele-balon. Acest pește își folosește stomacul foarte elastic și ingerează cantități mari de apă, transformându-se într-o minge mare. Umflat, are o înfățișare destul de înspăimântătoare, dar ceea ce îl include în rândul animalelor periculoase este faptul că este foarte otrăvitor, din cauză că majoritatea peștilor-balon conțin tetrodotoxină, o substanță de 1.000 de ori mai mortală decât cianura. Și, la fel ca în cazul caracatiței cu inele albastre, nu se cunoaște niciun antidot împotriva toxinei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
vedete modeste colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
semnul intrebarii jpg
Robot inteligență artificială FOTO Unsplas Mohamed Nohassi jpg
netflix pixabay jpg
crima pexels jpg
Notre Dame Pixabay jpg
LmpwZyZ3PTgwMCZoYXNoPTViYzlmNDI1ZmYwZTJiNWNkM2NmMjNmZDU1ZjI5Yjc0 thumb jpg
https   www cancan ro wp content uploads 2024 10 2 6 1200x686 webp
copii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net