Anticoncepționalele pentru bărbați, în curând pe piață

Credeți sau nu, iată că și bărbații vor putea lua pilule care să prevină o sarcină nedorită într-un cuplu! Cercetătorii americani anunță că în curând vor da undă verde anticoncepționalelor pentru bărbați

anticonceptionale jpeg

Nu este o glumă! Cercetătorii de la Universitatea din Minnesota au găsit soluția pentru ca bărbații să poată preveni sarcina unei femei. Pastila a fost testată pe șoareci și va urma să fie testată și pe oameni. 

Coordonatorul acestui proiect revoluționar este Doctorul Abdullah Al Noman de la Universitatea din Minnesota. Cercetătorul studiază contracepția masculină de mai mulți ani și spune că a venit timpul să se concretizeze ceva.

Când vor începe testele de laborator pe bărbați

Cercetătorii au anunțat că testarea anticonceptionalelor pe subiecți umani, de sex masculin, va începe spre finalul anului 2022.

Pilula contraceptivă destinată bărbaților se bazează pe interacțiunea dintre fertilitate și vitamina A. În urma testelor de laborator, cercetătorii au observat că șoarecii care iau acest tratament timp de patru săptămâni nu mai produc la fel de mulți spermatozoizi, devenind sterili. Însă, după oprirea medicamentului, aceștia au revenit la valorile normale, de dinaintea administrării lui. 

Astfel, problema prevenirii unei sarcini prin metode medicamentoase nu va mai fi doar la îndemâna femeilor. În curând, și bărbații vor putea lua anticoncepționale. Este o veste bună, având în vedere că sunt situații în care femeile nu pot administra astfel de pastile, din motive medicale. 

Eficiență de 99% pe animale 

Anticonceptionalele sunt o metodă mai sigură decât prezervativele sau alte contraceptive, asigurând o eficiență de peste 91%, potrivit specialiștilor.

În laborator, pastilele contraceptive pentru bărbați au trecut testele cu o eficiență de 99% pe subiecții șoareci. De asemenea, nu au fost observate niciun fel de efecte secundare, motiv pentru care va începe testarea acestora și pe oameni. Cercetătorii americani spun că acest proces va debuta spre sfârșitul anului 2022. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net