Baba Anujka, femeia din România care a ucis 150 de bărbați. Cum a sfârșit unul dintre cei mai temuți ucigași în serie din Europa de Est

Ultima actualizare:

Născută în România, în anul 1838, dar încă din copilărie familia ei a trăit în Petrovasâla, în Banatul sârbesc, ca fiică a unui negustor de vite, Baba Anujka, pe numele ei de botez Ana Draxin, a fost considerată cea mai temută asasină a Europei de Est și unul dintre cei mai mari criminali în serie din istoria României. În timpul vieții, Baba Anujka ar fi ucis între 50 și 150 de oameni, de obicei bărbați.

Baba Anujka, una dintre cei mai temuți ucigași în serie din istoria României / Foto: Captură video
Baba Anujka, una dintre cei mai temuți ucigași în serie din istoria României / Foto: Captură video

A fost arestată de două ori, scăpând de majoritatea acuzațiilor în lipsă de probe. A activat timp de o jumătate de secol și se crede că a ucis până la 150 de oameni, în general bărbați. Acesta este cazul Babei Anujka, o bunicuță considerată una dintre cei mai mai mari criminali în serie din istoria României și cea mai temută asasină a Europei de Est.

Deși faptele sale au fost, odată cu trecerea anilor, uitate, această femeie a apărut pe prima pagină a ziarelor la începutul secolului XX. Baba Anujka (sau Ana Draxin) s-a născut în România, cel mai probabil în jurul anului 1838, cu toate că anul clar al nașterii acesteia nu este cunoscut. Copilăria și-a petrecut-o în Petrovasâla, în Banatul sârbesc.

Când a crescut, Anujka a devenit un reputat vraci și vindea „leacuri fermecate” femeilor, pentru a rezolva probleme din viața lor de familie, mai exact, vindea otrăvuri celor care erau într-o relație „complicată”. După ce a fost sedusă de un ofițet austriac care a lăsat-o cu inima sfâșiată și sifilis, a dezvoltat aversiunea față de bărbați la vârsta de 20 de ani.

Baba Anujka a făcut o greșeală

Foarte mulți oameni din ținuturile îndepărtate apelau la ea pentru licorile pe care le prepara. Mergea vorba că tratamentele acesteia nu dau greș. Întotdeauna le întreba pe „cliente” care este greutatea soțului, astfel încât să poată calcula doza de arsenic necesară pentru a îl ucide. Și totuși, Baba Anujka a făcut o greșeală. A angajat o asistentă care a amestecat doza pentru unul dintre bărbați, dar care nu l-a ucis și a reușit să ajungă la spital. Aparent, doza fusese prea slabă, relatează Atlas Geografic.

Baba Anujka a fost arestată prima dată în 1914, dar a scăpat în lipsă de probe. La vârsta de 90 de ani, în anul 1929, a fost arestată din nou, după pățania asistentei. Anchetatorii reușeau să găsească probele lipsă, așadar o condamnau pe aceasta la 15 ani de muncă silnică. În jurul procesului s-a creat o mare vâlvă, ziarele din Europa şi Statele Unite pândindu-i toate detaliile.

Nu a reușit să stea în închisoare decât opt ani, din motive de bătrânețe. S-a stins din viață doi ani mai târziu. Se crede că această femeie ar fi omorât circa 150 de persoane în timpul vieții.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net