„Balaurul”, criminalul care a terorizat Bucureștiul. Cum își executa victimele bărbatul care a vrut să fie cel mai mare mafiot din România

Ultima actualizare:

Poreclit „Balaurul” datorită temperamentului său violent, Gică Cioc a fost un infractor din Ferentari, care a terorizat Bucureștiul în perioada 1944 – 1945, împreună cu banda sa, și avea o singură dorință: să devină cel mai mare lider mafiot din România.

Cine a fost „Balaurul”, criminalul care a îngrozit Bucureștiul. Foto: colaj/Ziua de Constanta
Cine a fost „Balaurul”, criminalul care a îngrozit Bucureștiul. Foto: colaj/Ziua de Constanta

Cine a fost „Balaurul”, criminalul care a îngrozit Bucureștiul

Probabil nu ai auzit niciodată de el, însă Gică Cioc, cunoscut sub numele de „Balaurul”, originar din Ferentari, a fost un personaj care a terorizat Capitala cu crimele sale în perioada 1944 – 1945. Astfel, el a devenit faimos pentru crimele în serie comise, împreună cu banda lui, „semnătura” lui fiind folosirea unui pistol automat rusesc. De asemenea, porecla sa, „Balaurul”, a căpătat-o datorită temperamentului violent.

România era, după cel de-Al Doilea Război Mondial, dificilă din punctul de vedere al infracțiunilor, mai ales în cartierele bucureștene. O explicație ar putea fi dată de valul de grațieri din anul 1944, care lăsase mii de pușcăriași în libertate, precum și armele rămase pe mâna civililor, astfel că tâlhăriile, jafurile și crimele, erau la ordinea zilei.

Mai mult decât atât, depozitele de alimente, alcool și tutun, îmbrăcăminte ori medicamente, deveniseră, datorită sărăciei generalizate, o „țintă” preferată de gangsterii din Capitală, care obișnuiau să se întâlnească în cârciumile din Brezoianu, 11 iunie sau Piața Matache Măcelaru, acolo unde planificau următoarele lovituri.

Brigada „Fulger”

În vara din anul 1945, în Capitală au avut loc o serie de crime inexplicabile, în care victimele fuseseră ciuruite cu gloanţe provenind din arme ruseşti. Pentru ca acest fenomen infracțional să poată fi combătut, era nevoie ca organele statului să aibă putere, așa că, dosarul crimelor a fost înmânat comisarului Eugen Alimănescu, care a înființat ceea ce pe atunci s-a numit Brigada „Fulger”, un grup operativ compus din 22 de tineri agenți selectați chiar de el și pregătiți să intervină în cele mai periculoase situații.

Infractorii erau împușcați pe loc, chiar și după ce se predau. Altfel spus, echipa lui Alimănescu băgase groaza printre marii infractori ai vremii pentru că nu lua „prizonieri”, ci făcea tot posibilul să-i provoace pe tâlhari. 

Cum am menționat, în vara anului 1945, mai mult de zece persoane au fost împușcate, iar gloanțele proveneau din arme rusești. Cel care a avut curajul de a cerceta o astfel de faptă îngrozitoare a fost nimeni altul decât comisarul Alimănescu. El a realizat, în urma anchetei, că cei ce înfăptuiseră crimele nu erau soldaţi sovietici, ci români, iar victimele nu erau altceva decât rezultatele unui sângeros război între grupări de tip mafiot.

Cum a sfârșit „Balaurul”

Cei care au comis crimele au fost Gică Cioc și aliatul său, totodată și rivalul său, Sandu Moise, poreclit „Hitler”, deoarece avea o mustață asemănătoare cu cea a dictatorului nazist. Pe data de 31 decembrie 1945, Alimănescu a aflat de la un informator că Hitler va petrece noaptea dintre ani în compania membrilor bandei sale într-un restaurant de pe Calea Călăraşilor, „La Colonerul”.

În ciuda faptului că Brigada „Fulger” era pregătită atunci să acționeze, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată, iar atacul asupra infractorilor nu a mai avut loc niciodată. De ce? În noaptea respectivă, comisarul Alimănescu s-a trezit în fața unei scene grotești: „Hitler”, împreună cu toţi aliații săi și amanta sa zăceau într-o baltă de sânge. Totodată, printre victime se aflau Gică Cioc și unii dintre oamenii lui.

Se pare că „Hitler” îi furase iubita aliatului său, așa că între cele două bande luase naștere un război. Înainte ca oamenii legii să ajungă la local, infractorii se uciseseră reciproc, toţi fiind înarmaţi cu arme automate ruseşti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bancomat
image
image
image
image
image
image
depresie, burnout jpg
alegeri 2019 vot scrutin buletin de vot jpeg
Bagaj jpg
Vasile Banescu foto Basilica jpg
autospeciala politie jpg
lucruri despre elefanţi jpeg
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net