Un militar român a aflat de la televizor că este criminal. Cum a fost posibil acest lucru?

Un militar din Cluj a fost indicat greșit de o televiziune ca fiind un criminal. Mai exact, Antena 1 a preluat o știre din presa italiană care era ilustrată greșit, despre o crimă produsă în Italia de către o familie de români. În urma acestei nefericite erori, Antena Group i-a plătit bărbatului despăgubiri în valoare de 6.000 de euro, iar soției acestuia 4.000 de euro.

Un bărbat a primit daune de la un post TV care l-a făcut din greșeală criminal. Foto: Click.ro
Un bărbat a primit daune de la un post TV care l-a făcut din greșeală criminal. Foto: Click.ro

Cum a aflat bărbatul că este considerat un criminal

Bărbatul, militar în cadrul unității militare din Câmpia Turzii, a povestit în cadrul procesului cum a aflat că este criminal. El a spus că, în seara zilei de 24 septembrie 2022, a observat faptul că are mai multe apeluri nepreluate de la mai mulţi colegi şi a primit chiar şi mesaje vocale şi scrise în care era întrebat ce s-a întâmplat cu el, unde se află în acel moment, multe întrebări care nu aveau logică pentru acesta.

A rămas surprins să afle că și-a ucis soția

Vorbind cu colegii săi, aceștia i-au mărturisit că în cadrul unității militare se vorbește că el și-a ucis soția și că această informaţie ar fi fost publicată de către postul de televiziune Antena 1 în cadrul jurnalului de ştiri.

„La două zile distanţă de la aflarea acestor veşti, reclamanţii au primit de la mai multe persoane, printre care şi de la martorele propuse, capturi de ecran şi o înregistrare care conţinea o ştire difuzată în cadrul programului Observator, ora 19 din data de 24.09.2022 şi în care era expusă imaginea celor doi reclamanţi, împreună cu cea a fiicei lor (imaginea minorei fiind, din fericire, blurată), în contextul prezentării unei crime care a avut loc în Italia”, s-a arătat în cererea de chemare în judecată.

Cum s-a apărat postul de televiziune

Postul de televiziune Antena 1 s-a apărat în proces arătând că în cazul prezentat a fost vorba de „o regretabilă eroare”, reclamanții recunoscând chiar ei că asocierea lor cu crima din Italia s-a produs dintr-o eroare.

„Asocierea imaginii reclamanţilor cu autorul si cu victima omorului nu a fost una intenţionată și nici măcar rezultatul unei neglijențe grave. Imaginea a fost preluată de la o sursă credibilă, respectiv de la jurnaliştii locali care au analizat faptele la faţa locului. Prin urmare, asocierea imaginii reclamanţilor cu alte persoane a fost în mod evident rodul unei erori, care s-a produs în ciuda diligențelor profesionale de a obţine și difuza o informaţie corectă”, s-a mai apărat postul de televiziune.

Ce a decis instanța

Instanța, mai exact Tribunalul Cluj, a admis în parte cererea reclamanților, obligând Antena Group să le achite celor doi soți 6.000 de euro (pentru bărbat), respectiv 4.000 de euro (pentru femeie).

Citește mai multe pe Adevărul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
1 control medical 1402173971 jpg jpeg
ghiozdan shutter 1082255939 jpeg
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net