Andreea Esca, un nou c├ó╚Ötig ├«n instan╚Ť─â contra medicului care a dat-o ├«n judecat─â

23 ianuarie 2022

╚śtirista Andreea Esca a c├ó╚Ötigat un nou proces cu femeia care a dat-o ├«n judecat─â, de profesie medic, ├«n urma unui reportaj al ╚śtirilor Pro TV care ar fi pus-o pe aceasta din urm─â ├«ntr-o lumin─â nefavorabil─â.

Andreea Esca 2 JPG
Andreea Esca a câștigat un nou proces cu cadrul medical care a dat-o în judecată Foto: Arhivă

Instan╚Ťa a decis s─â le dea din nou c├ó╚Ötig de cauz─â jurnali╚Ötilor de la Pro TV, dup─â ce ├«n decursul s─âpt─âm├ónii trecute s-a judecat la Curtea de Apel Gala╚Ťi, contestarea ├«n anulare depus─â de medicul S.I. ├«mpotriva Andreei Esca.

Viza╚Ťi ├«n acest proces au mai fost ╚Öi Mihai Dedu, prezentator TV, ╚Öi reporterii: Andreea Marinescu, Marinela Iordache, Raluca M─âni╚Ť─â ╚Öi Nela Nechifor, de la Pro TV.

Instan╚Ťa le-a dat din nou c├ó╚Ötig de cauz─â, a patra oar─â, dup─â ce anterior ace╚Ötia c├ó╚Ötigaser─â pe fond, ├«n apel ╚Öi la recurs.

Andreea Esca a câștigat al patrulea proces cu femeia care a dat-o în judecată

Situa╚Ťia dateaz─â ├«nc─â din anul 2013, dup─â ce ╚śtirile Pro TV a difuzat un reportaj despre o ╚Öoferi╚Ť─â care a circulat cu vitez─â pe autostrad─â ╚Öi ar fi acro╚Öat un poli╚Ťist care a ├«ncercat s-o opreasc─â. Ulterior, femeia a sc─âpat de acuza╚Ťiile procurorilor, dup─â ce a fost anchetat─â pe o perioad─â de c├óteva luni.

Subiectul reportajului este de profesie medic ╚Öi a dat ulterior echipa ├«n judecat─â, explic├ónd c─â imaginile au fost difuzate f─âr─â acordul s─âu. Medicul din Foc╚Öani a considerat c─â materialul difuzat de Pro TV i-a alterat credibilitatea ├«n meseria pe care o are ╚Öi i-a stricat, astfel, reputa╚Ťia.

Astfel, femeia a dat-o ├«n judecat─â pe Andreea Esca, cea care a prezentat cazul, dar ╚Öi reporterii care au contribuit la realizarea materialului. Procesul a ├«nceput ├«n anul 2018, ├«ns─â medicul a pierdut ├«n toate fazele de judecat─â, inclusiv ├«n cea mai recent─â.

stanga
dreapta
andreea esca
andreea esca stiri5 jpg
andreea esca jpg
andreea esca
andreea esca png
andreea esca

Ce sum─â trebuie s─â pl─âteasc─â femeia ├«n urma deciziei Instan╚Ťei

Instan╚Ťa de judecat─â a decis c─â faptele au fost redate corect din punct de vedere jurnalistic, astfel a respins acuza╚Ťiile.

ÔÇ×Supun├ónd faptele probate din prezenta spe╚Ť─â celor detaliate mai sus, Tribunalul noteaz─â c─â ar fi subliniate urm─âtoarele aspecte: p├ór├ó╚Ťii se bucur─â de nivelul de protec╚Ťie al libert─â╚Ťii de exprimare conferit mass-media, iar p├ór├ó╚Ťii au realizat afirma╚Ťiile ├«n calitate de jurnali╚Öti.

Au fost expuse exclusiv fapte, nu ╚Öi judec─â╚Ťi de valoare, acestea av├ónd o baz─â factual─â consistent─â ╚Öi fiind relatate ├«n mod obiectiv ╚Öi cu bun─â-credin╚Ť─â, reclamanta, subiect al articolului, de╚Öi nu este om politic ╚Öi nici nu rezult─â a avea o notorietate local─â relevant─â, exercit─â o profesie de interes public iar faptele relatate sunt ├«n mod ne├«ndoielnic de interes publicÔÇŁ, se arat─â ├«n motivarea instan╚Ťei la faza de apel.

Confom deciziei Instan╚Ťei din 12 ianuarie 2022, cadrul medical, care a pierdut procesul, va trebui s─â pl─âteasc─â cheltuieli de judecat─â ├«n valoare de 11.779 lei. Decizia este una definitiv─â.

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! ┼či pe Google News!  

banica vicoveanca jpeg
Screenshot 2022 05 27 211225 png
00032 jpg
irina fodor asia express jpg
anamaria prodan portret 0 jpeg
cris ciobanasu vlad gherman png
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
crbl  2 (2) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
3 helen mirren jpg jpeg
cub nicoleta luciu png
https   tacataca prosport ro wp content uploads 2022 03 raluca podea1 webp
BeFunky collage (6) jpg
banica vicoveanca jpeg
Cub Ilie nastase jpeg