Bryan Johnson dă 2 milioane $ pe an, ca să rămână veșnic tânăr! Iată ce dietă strictă ține

Ultima actualizare:

Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte – asta își dorește Bryan Johnson (45 de ani), fondatorul și CEO-ul unui startup din domeniul biotehnologiei. Milionarul american a investit o avere pentru a arăta și a se simți mai tânăr.

Bryan Johnson își "scanează" creierul în mod regulat (Foto: Profimedia)
Bryan Johnson își "scanează" creierul în mod regulat (Foto: Profimedia)

Nu mănâncă deloc carne

Citește și: Iată cum să te simți tânără indiferent de vârstă!

Deși are 45 de ani, analizele sale medicale arată o vârstă biologică de puțin sub 40 de ani. Bryan Johnson are inima unui bărbat de 37 de ani, pielea unui tânăr de 28 de ani și plămânii unui băiat de 18. Johnson speră, în cele din urmă, să învingă îmbătrânirea și să ajungă să aibă organele și sănătatea unui adolescent de 18 ani. În 2021, el a întreprins un program experimental intens bazat pe date științifice, pe care l-a numit „Project Blueprint”.

Iată și: 5 greșeli majore care te îmbătrânesc înainte de vreme. Nici nu ai fi crezut

Experimentul la care s-a supus bărbatul pare să dea roade, însă nu a fost deloc ieftin. Johnson cheltuiește 2 milioane de dolari pe an pentru corpul său. Își permite, însă, întrucât deține o avere de 400 milioane de dolari. Experimentul „Project Blueprint” este condus de Oliver Zolman, un medic în vârstă de 29 de ani supranumit „doctorul rejuvenării” și este susținut de o echipă ce numără 30 de experți în sănătate.

Vrea să aibă corpul unui adolescent de 18 ani

Bryan Johnson face sport zilnic (Foto: Instagram)
Bryan Johnson face sport zilnic (Foto: Instagram)

Află și: Cele mai eficiente condimente care combat îmbătrânirea prematură

Milionarul urmează un regim strict de viață. Johnson se trezește în fiecare dimineață la ora 5 și începe să ia zeci de suplimente, printre care zinc, licopen, metformină, turmeric și o doză mică de litiu pentru sănătatea creierului. Mesele sale, un amestec de alimente solide și moi, sunt complet vegane și limitate la 1.977 de calorii pe zi. El face exerciții fizice zilnic, cu trei antrenamente de mare intensitate pe săptămână. Medicii îi fac analize medicale lunar, printre care teste de sânge, colonoscopii și RMN (imagistică prin rezonanță magnetică).

Ceea ce fac ar putea suna extrem, însă încerc să dovedesc că răul autoindus și îmbătrânirea nu sunt inevitabile”, a declarat el pentru agenția de știri americană Bloomberg. În total, eforturile sale au dus la ceea ce Johnson afirmă că este o inversare record a vârstei epigenetice de 5,1 ani.

Zolman, medicul care coordonează experimentul, este convins că progresele pe care le-a făcut cu Bryan vor revoluționa medicina. Johnson a declarat că va continua acest experiment inedit, până când creierul, ficatul, rinichii, dinții, pielea, părul și penisul lui arată și funcționează așa cum o făceau când avea 18 ani. În anumite aspecte ale sănătății sale, el a dat semne că este foarte tânăr din punct de vedere medical.

Te-ar putea interesa și: Așa arătau vedetele de peste Ocean dacă nu își operau fețele

Doctorii spun că are inflamația gingiilor a unui tânăr de 17 ani. De asemenea, el își urmărește rata erecțiilor pe timp de noapte, și spune că se poate compara cu un adolescent în acest aspect.

Recent, el a lansat un site web numit Rejuvenation Olympics, care afișează un „clasament epigenetic”, clasificând cei 1.750 de oameni din lume care luptă împotriva bătrâneții.  Johnson se află în prezent pe primul loc.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net